20 yıllık deri ustası Yıldız: Kumaşı işlemekten daha kolay

20 yıllık deri ustası Yıldız: Kumaşı işlemekten daha kolay

Babadan yadigâr mesleği ile Aydın’da sayılı meslek erbaplarından olan İlhan Yıldız, dericilik ile uğraşmanın, onu kullanılır bir hâle getirmenin, bir zanaatkarlık olduğunu söyledi.

(Haber: Berna TURAN)

Aydın Batı Gazi Bulvarında dericilik mesleğini sürdüren İlhan Yıldız, Ajans Aydın gazetesine açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 20 yıldır bu mesleği yaptığını belirten Yıldız, bu mesleği babasının icara ettiğini ve babasının yanında bir çırak gibi yetişip usta bir deri işçisine dönüştüğünü belirtti.

“ESKİDEN DAHA DEĞERLİ BİR İŞTİ”

Yıldız, mesleğin değişimleri ile ilgi yaptığı bilgilendirmede, “Mesleki anlamda bir değişim yok. Yapılan işin çeşidi değişiyor. Ben bana nasıl yapacağımı söylenmesine kulak asmıyorum ben zanaatkarlığımı yaptığım iş ile ortaya koyuyorum. Şuradan bir dik geç derler yapmam. Üstüne düşer özenirim. Eskiden daha değerli bir işti. Aynı zamanda tamircilik ile de uğraşıyorum. Son yıllarda insanlar yeniye yönelse de çoğunlukla tamir ettirmeyi tercih ediyorlar." ifadelerini kullandı.

“DERİYİ İŞLEMEK KUMAŞI İŞLEMEKTEN DAHA KOLAY”

Yıldız, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Deriyi işlemek kumaşı işlemekten daha kolaydır. Deri daha kullanışlı, daha dayanıklı ve görünüş olarak da daha asildir. Derinin daha çok kış aylarında kullanılmasından dolayı yazın işler daha seyrek oluyor. Kışın gelmesi ile beraber işler yetişemez hale geliyor."

resim-2023-06-03-141052987.png

resim-2023-06-03-141057607.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler