Güneş gözlüğü alacaklar dikkat!

Güneş gözlüğü alacaklar dikkat!

Havaların ısınmasıyla beraber güneş gözlüğü kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Güneş gözlüklerinin sağlığımız açısından önemli olduğunun vurgusunu yapan Denizhan Durak güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söyledi.

(Haber: Enes UZUN)

Günümüzde güneş gözlükleri birçok sebeple tercih ediliyor. Genellikle aksesuar olarak tercih edilen güneş gözlükleri göz sağlığımız için önemli bir yere sahip. Güneşin zararlı ışınlarından korunma hem de alerjik hastalıklardan korunmak adına uzmanlar kaliteli güneş gözlüğü kullanılması tavsiye ediyor. Optisyen Denizhan Durak, güneş gözlüklerini optisyen lisansı olan yerlerden alınması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

resim-2023-06-03-110802406.png

"BİLDİĞİMİZ MARKALARI TERCİH ETMELİYİZ"

Bildiğimiz markaların tercih edilmesini söyleyen Denizhan Durak, “Güneş gözlüğü alırken dikkat etmemiz gereken hususlar; Optisyen lisansı olan yerlerden alınması çok önemlidir. Orjinal markalı ürünler almaya özen göstermeliyiz. Bildiğimiz markaları tercih etmeliyiz. Bijuteri, parfümcü gibi işletmelerde herhangi bir sağlık bakanlığı onayı olmadan, hatta ve hatta belirli marka ve standardı olmayan ürünlerden kendimizi ve gözlerimizi korumalıyız.” dedi.

"GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANMAMIZ GÖZ SAĞLIĞIMIZ İÇİN ÖNEMLİ"

Güneş gözlüğü kullanmamız göz sağlığı için önemli bir yere sahip olduğu belirten Optisyen Denizhan Durak, “Ozon tabakası hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Maalesef insanoğlunun kullandığı araç ve gereçler sebep olduğu bazı salınımlar yüzünden git gide incelmiş hatta yok olmuştur. Ozon tabakası dünyaya gelen UV ışınlarının belli bir bölümlerini filtre ediyordu ama maalesef ozon tabakasının incelmesi ile beraber artık dünyamız daha fazla UV ışınına maruz kalmakta. Bu ışınların gözlerde de onarılması zor hasarlar ortaya çıkabilir ondan dolayı güneş gözlüğü kullanmamız göz sağlığımız için önemli bir yere sahip. Bebekler ilk doğduklarında genellikle hipermetrop olarak doğarlar ama 5’inci aydan sonra görme yetilerini kazanmaya başlarlar. 2 yaşından sonra güneş gözlüğü kullanmaya başlayabilirler.” ifadelerini kullandı.

resim-2023-06-03-110757762.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler