56 SAAT SÜRECEK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TEKRAR BAŞLADI

56 SAAT SÜRECEK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TEKRAR BAŞLADI

Giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri nedeniyle uygulanması kararlaştırılan hafta sonu sokağa kısıtlaması, tüm ülkede olduğu gibi Aydın'da da saat 21.00 itibariyle başladı.

Haftasonları uygulanması kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlaması, dördüncü kez saat 21.00'da başladı. Pazartesi günü saat 05.00'a kadar devam edecek olan kısıtlama öncesi, Aydın İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin çeşitli noktalarında denetimlere başladı.

İçişleri Bakanlığı, gün içerisinde yayınladığı genelge ile vatandaşlara kısıtlama süresince hizmet verecek işletmeleri ve işletmelerin çalışma saatlerini hatırlattı. Genelge de; "Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler bugün saat 20.00’ye kadar, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Yine belirtilen sürede marketler ve bakkallar telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri ise bugün saat 20.00’ye kadar paket servis-gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek. Bu işyerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 arasında paket servise devam edecek.

Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Online sipariş firmaları da cuma, cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-24.00 arasında siparişleri teslim edebilecek.

Vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde, ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidebilecek." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler