74 YAŞINDAKİ ŞÜKRÜ AMCA 19 YILDIR AYDINLILARI ÇİÇEKLE BULUŞTURUYOR

74 YAŞINDAKİ ŞÜKRÜ AMCA 19 YILDIR AYDINLILARI ÇİÇEKLE BULUŞTURUYOR

Efeler'de seyyar çiçekçilik yapan Şükrü ve Emine Uğurhan çifti, 2002'den bu yana Aydınlıları pastelin tüm renklerinden ürünleriyle buluşturuyor.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ramazan Paşa Mahallesi'nde seyyar çiçekçilik yapan Şükrü ve Emnie Uğurhan çifti, ilerleyen yaşlarına rağmen mesleklerini büyük bir mutlulukla sürdürüyor. Vatandaşları pastelin her rengini içinde barındıran bahar kokulu çiçekleriyle buluşturan çift, enerjileriyle Aydınlı gençlere örnek oluyor.

"AYDINLILAR BENİ SEVDİ, BENDE ONLARI SEVDİM"

Aslen İstanbullu olduğunu fakat hayatının Türkiye'yi gezmekle geçtiğini söyleyen 74 yaşındaki Şükrü Uğurhan, Aydın'a aşık olarak onlarca şehrin ardından bu kentte kalmayı seçtiğini söyledi. Uğurhan, "Ben Türkiye’nin dörtte üçünü gezdim. Hep esnaflık yaptım. En sonunda da Aydın’a geldim, 2002 yılında burada çiçekçilik yapmaya başladım. Tam 19 sene oldu, Aydınlılar beni sevdi, ben de onları sevdim." dedi.

"ALLAH BELEDİYEMİZDEN RAZI OLSUN"

3 çocuk babası Uğurhan, çiçekçiliğe de Aydınlı arkadaşları sayesinde başladığını söyledi. Tezgahını Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiğini söyleyen Uğurhan, "Daha önce hiç çiçekçilik yapmamıştım, iş aradığım süreçte bir arkadaşım “Abi sen çiçekçilik yapsana” dedi ve benim serüvenim başladı. Önceleri çarşı ve pazarlarda satıyordum. Sağolsun Aydın Büyükşehir Belediyesi geldi, "Amca bu köşe senin" dedi. O gün bugündür buradayım ben. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Tek gayesinin bileğinin hakkıyla para kazanmak olduğunu da belirten yaşlı adam, "Hamdolsun Allah’a aç kalmıyoruz, pandemi biraz etkilese de satışlarımız iyi gidiyor. Aç değiliz ya, bu bizim için yeter. Elimiz ayağımız tuttuğu sürece hanımımla beraber biz buradayız, tüm Aydınlıları bekleriz" ifadelerini kulandı.

whatsapp-image-2021-04-26-at-15-48-35.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler