"ZİNCİR MARKETLERDE GIDA DIŞI ÜRÜNLERİN SATILMASI YASAKLANMALI"

"ZİNCİR MARKETLERDE GIDA DIŞI ÜRÜNLERİN SATILMASI YASAKLANMALI"

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, son günlerde esnafların tepkisine neden olan 'zincir marketler' konusunda açıklamalarda bulundu.

Pandemi nedeniyle aylarca kepenk indiren büfe, tekel ve bakkal esnafları; sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde zincir marketlerin çalışmaya devam etmesinin haksız rekabete yol açtığını söyleyerek farklı mecralarda tepkilerini dile getirmişti. Birçok vatandaş tarafından da desteklenen esnaflar, zincir marketlerde uygulanan fiyat politikasına da dikkat çekerek konuyu ülke gündemine taşımıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, konu hakkında bugün yeni açıklamalar yaptı. Zincir marketlerde gıda dışı ürünlerin satılmasının yasaklanması gerektiğini dile getiren Ülken, "Kısıtlama günlerinde zincir marketlerin beyaz eşya-kırtasiye-ayakkabı-tekstil-elektronik ve her türlü ürünleri satmaya devam etmeleri adil değildir. Üyelerimiz zaten çok ama çok zor durumdalar. Mutlaka bu soruna çözüm bulunup ya gıda dışı tüm ürünlerin satışına zincir marketlerde yasak konulması ya da adaletin tesisi adına diğer işyerlerinin de açılmasına izin verilmesi gerekmektedir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler