9 ilimizde daha seyahat kısıtlaması kaldırıldı

9 ilimizde daha seyahat kısıtlaması kaldırıldı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "16-17-18-19 Mayıs günlerinde yine sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

Türkiye'nin aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken bazı ülkelerde salgın tüm hızıyla sürüyor, bazılarında yeni başlıyor. Maske kullanım, fiziki mesafeyi koruma, temizliğe riayete uygun yeni düzene girmemiz gerekene işaret ediyor bize bu tablo.

 

Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını 10 Mart öncesi gibi algılamaması gerekiyor. 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık, 300'ünde karantina sona erdi.

 

Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Tamamen eski günlere dönmüyor, salgın şartlarında hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

 

Mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-Kur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu.

 

Sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz. Salgın döneminde 43 ilacı daha ödeme kapsamına aldık.

 

Başakşehir Hastanemizin açılışını Japonya Başbakanı Abe ile 21 Mayıs'ta yapıyoruz.

 

16-19 Mayıs tarihleri arasında 24 ilde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması olacaktır. Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-17.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.

 

9 ilde daha giriş-çıkış sınırlaması kaldırıldı. Bu iller Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler