ABGC'den Nazillili gazetecilere maske

ABGC'den Nazillili gazetecilere maske

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC), zor şartlar altında görevini yürüten gazetecilere, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı önlem amacıyla cerrahi maske dağıttı.

ABGC Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ulucan, Aydın’ın Nazilli ilçesinde görev yapan gazetecilere, dünyada hızla yayılan koronavirüs nedeniyle maske talebinin artması üzerine cerrahi maske dağıttı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sıkça dile getirdiği mümkün olunduğu sürece evden çıkılmaması kararını desteklediklerini ancak halkın bilgi alma hakkının sağlanması amacıyla gazetecilerin; sağlık çalışanları, güvenlik güçleri ve belediye personelleri gibi görevlerine devam eden kamu görevlileri olduğunu söyleyen Cem Ulucan, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle Aydın’da da önlemler alınıyor. Önlemler kapsamında, sağlık personelleri ve emniyet güçlerine eldiven ve maske dağıtılıyor.

 

Biz de Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak üyemiz olsun olmasın aktif olarak görevini icra eden gazeteci meslektaşlarımıza Nazilli Gelişim Medikal’in destekleriyle temin ettiğimiz maskelerimizi dağıtıyoruz.  Her birimiz kendi üzerimize düşeni yerine getirirsek bu salgını daha çabuk atlatırız. Bu zorlu ortamda en çok sokakta ve insan içinde olan gazeteci meslektaşlarımızın daha fazla risk altında olduğunu düşünüyoruz.

 

Bu nedenle de kendilerinin mümkün olduğunca dikkatli olmalarını istiyoruz. Sağlık hiçbir şeyden önemli değildir bunun unutulmamasını istiyoruz. Nazilli ile başlayan maske dağıtımımız ilçelerde görev yapan tüm basın mensuplarına ulaşıncaya kadar devam edecek” ifadesini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler