Adnan Menderes Demokrasi Müzesi bilmecesi sürüyor

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi bilmecesi sürüyor

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde çalışmaların tamamlandığını, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programında oluşacak müsaitliğin beklendiğini söyledi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in doğup büyüdüğü Koçarlı'nın Çakırbeyli Mahallesi'nde girişe yakın bir alanda, şehadetinden önce özlemini dile getirdiği Çine Çayı'nın kenarında inşa edilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi açılmak için gün sayıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine hazırlanan müzenin açılacağı net tarih gizemini korurken konu hakkında ilk açıklama Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan geldi.

Ajans Aydın Gazetesi muhabirinin sorularını yanıtlayan Vali Aksoy, müzede çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Müze tamamlandı ancak Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa müzemiz o zaman açılışa hazır olur" dedi. Müzenin giriş kısmında ziyaretçileri karşılayacak olan Menderes'e ait otomobil ve traktörün de hazır olduğunu söyleyen Vali Aksoy, araçların açılışa yakın bir tarihte yerlerine yerleştirileceğini ifade etti.

AÇILIŞ TARİHİ GİZEMİNİ KORUYOR

Aydın yerel basınında yer alan birçok haberde müzenin açılış tarihi hakkında iddialar ortaya atılmış, söz konusu haberlerde müzenin açılışı için Mayıs, Temmuz ve Ağustos ayları işaret edilmişti. Açılış tarihi hakkında henüz kesin bir tarih belirlenmediğini söyleyen Vali Aksoy, "Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa o zaman açılır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler