ADÜ öğrencileri yeni burs müjdesini nasıl karşıladı?

ADÜ öğrencileri yeni burs müjdesini nasıl karşıladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir hafta önce gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında üniversite öğrencilerine yönelik yapılan açıklamalarda verilen burs müjdesini Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine sorduk.

(HABER: Aydan KAYHAN)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir hafta önce gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında üniversite öğrencilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Yükseköğretim öğrencilerinin kredi burs miktarını lisansta 850 TL'den 1250 TL'ye çıkarıyoruz.'' dedi. Bu açıklama üzerine bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerine “Açıklanan yeni burs ücretini nasıl değerlendiriyorsunuz, yeterli buluyor musunuz?” sorusunu yönelttik. Cevapları sizler için derledik. 

“GEÇİNEMİYORUZ!”

Harcamalarla orantılı bir artış olmadığını aktaran Gülistan Akdemir, “Gazetecilik 4. Sınıf öğrencisiyim. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) hazırlanıyorum. Kitaplar çok pahalı. Tabii ki geçinemiyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda orantılı bir artış bekliyorduk ancak şu an için böyle görünse de öyle bir durum söz konusu değil. Giderlerimiz çok fazla ancak gelirimiz çok düşük. Yurt ücreti, telefon faturası, kitaplar derken burstan geriye bir şey kalmıyor maalesef.” dedi.

“BİR ÖĞRENCİ İÇİN BU BURS YETERSİZ”

Yeni açıklanan öğrenci burs ücretini yetersiz bulduğunu vurgulayan Melike Maraşlı, “Bence yetersiz olacak. Çünkü ocak ayında her şeye zam gelecek ve yine bir öğrenci için bu burs yetersiz kalacak.” diye ekledi.

“ŞU AN İÇİN YETERLİ”
Yılbaşından sonra fiyatlarda artış olmadığı sürece burs ücretinin bu kadar olmasının iyi bir rakam olduğunu söyleyen Dilara Berber, “Üniversitede ilk yılım. Kaç aydır bu haberi bekliyorduk, açıklandı. İnşallah bu ay bursumuzu alacağız. Bana burs çıktığını görünce çok mutlu oldum. Şu an için bu rakam gayet iyi ve yeterli diye düşünüyorum.” şeklinde aktardı. 

“GELDİĞİ GİBİ GİDİYOR”

Ödenen bursu yeterli bulmadığını söyleyen Berna Masdar, “Bu bütçe eğer bu yıl içerisinde geçerli olsaydı yine güzel bir para. Fakat yılbaşından sonra her şeye yine zam geleceği için artan paranın çok yeteceğini düşünmüyorum. Yine aynı düzeyde ilerleyecek ve yetersiz olacak. Yani geldiği gibi gidiyor.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler