Ahşaba şekil vererek geçimini sağlıyor

Ahşaba şekil vererek geçimini sağlıyor

Aydın’da yıllardır ahşaba şekil vererek çeşit çeşit kullanılabilir malzeme üreten Ali Kızılcı, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

(HABER: Aydan KAYHAN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ali Kızılcı, ahşaptan farklı malzemeler elde ederek satışa sunuyor. Kızılcı’nın ahşap siensi makinesini kullanarak kendi atölyesinde sergilediği malzemeler, geçim kaynağı oldu. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Ali Kızılcı’nın mesleği hakkındaki düşüncelerini dinledik. 

“HEPSİ EL EMEĞİ GÖZ NURU”

Yaptıkları çalışmalarda ahşap siensi makinesini kullandıklarını söyleyen Ali Kızılcı, “El sanatlarıyla ilgili bir sürü ürün yapıyoruz.  Özellikle üniversitede Çocuk Gelişimi veya Okul öncesi Eğitimi Bölümü’nü okuyan öğrencilerin ödevlerinde, çalışmalarında kullandığı malzemeleri de yapıyoruz. Okulların proje çalışmaları oluyor. Onlara da bu gibi malzemeleri yapıp gönderiyoruz. Halk Eğitim kurslarını geziyorum. Oralarda da bayağı satış oluyor. Fiyatlarımız da uygun olduğu için rağbet fazla oluyor. Satışlarımız şu an için gayet iyi. Genel olarak poşetlik, peçetelik, ekmek dolabı Çocuklar için Barbie Evler gibi sayısız ürünler yapıyoruz. Ahşapla ilgili tüm ürünleri yapıyoruz. Şehir içi ve şehir dışına satışlarımız başladı. Güzel geri dönüşümler alıyoruz. Hepsi el emeği göz nuru.” dedi.

whatsapp-image-2022-12-24-at-15-10-03-2.jpeg

whatsapp-image-2022-12-24-at-15-10-03-1.jpeg

whatsapp-image-2022-12-24-at-15-10-03.jpeg

whatsapp-image-2022-12-24-at-15-10-04-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler