ADÜ'de kadına yönelik şiddetle mücadele paneli düzenlendi

ADÜ'de kadına yönelik şiddetle mücadele paneli düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde “'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” konulu panel düzenlendi.

''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve KADEM Aydın Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Paneli, 27 Kasım 2023 tarihinde Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi’nde gerçekleşti.

Panele, Aydın Valisi Yakup Canbolat, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, İl protokolü, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

2.jpg

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını ADÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç yaptı. Panelde konuşmacı olarak yer alan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu “Kadına Yönelik Şiddet ve Psikolojik Etkileri”, İletişim fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hicabi Arslan “Medyada Kadın”, Aydın Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğr. Gör. Aslıhan Topal “Şiddetsiz İletişim Tipi”, Adnan Menderes Müzesi Uzmanı Sevilay Durmuş “Tasavvufta Kadın” başlıklı konularda sunum gerçekleştirdi.

3.jpg

Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Keman Öğretmeni Nilgün Tanrıverdi tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile devam eden panelde; Aydınlı kadın girişimci Keşkekçi Hülya Yardımcı, katılımcılara deneyimlerini aktardı. Ayrıca panelde yer alan Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve KADEM Aydın Temsilciliği iş birliği ile hazırlanan “Kadın Çalışmaları Basılı Eserler Sergisi” yoğun ilgiyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler