ADÜ’de “Türkiye’nin Orta Doğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” konferansı düzenlendi

ADÜ’de “Türkiye’nin Orta Doğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” konferansı düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde “Türkiye’nin Orta Doğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” konferansı gerçekleştirildi.

Haber: (Yusuf KONRAT)


Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey salonunda gerçekleşen konferansa Aydın Valisi Yakup Canbolat, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Ankara Medipol Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden Pr. Dr. Kudret Bülbül ve çok sayıda öğrenci katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan konferans, Grup Torak’ın ezgileri ile sürdü. Ezgi dinletisinin ardından söz alan Pr. Dr. Kudret Bülbül, dikkat çeken ifadeler kullandı.


Konuşmasında Türkiye’nin İnsani yardım eksenli bir siyaset gerçekleştirdiğini belirten Bülbül, Türkiye’nin dünyada her yıl en fazla yardım yapan bazen birinci bazen ikinci sıraya yükselen bir ülke olduğunu belirtti.

4.jpg
İsrail’in açık, acı bir şekilde soykırım yaptığını aktaran Bülbül, “Bu soykırım sadece insanlara yönelik değil aynı zamanda hayvanlara yönelik de bir soykırım ile karşı karşıyayız. Kullandığı kimyasal silahlar nedeniyle de doğaya karşı yapılan bir soykırımla da karşı karşıyayız. Küresel sistemi küresel kurumları insanların ürettiği bütün değerleri işlemez hale getirerek bütün bu kurumların, değerlerin, ülkelerin de soykırıma uğradığı bir soykırımla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

5-001.jpg
Konferans, dinleyicilerin sorular sormasının ardından Aydın Valisi Yakup Canbolat ve ADÜ Rektörü Bülent Kent’in Kudret Bülbül’e hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler