AK Partili Savaş’tan 15 Temmuz paylaşımı

AK Partili Savaş’tan 15 Temmuz paylaşımı

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş 15 Temmuz hain Darbe girişimini unutmadı

15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığımız darbe girişimine karşı millet-devlet kenetlenmesiyle omuz omuza vermiş olduğumuz direnişin 8’inci yılındayız. O karanlık gecede hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle ve dua ile anıyor, darbe girişimi sırasında yaralanıp gazilikle şereflenen Gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum.

Bomba seslerinin yankılandığı o gecede, aziz milletimizin göğsünde iman, yüreğinde vatan sevgisiyle göstermiş olduğu mücadele tüm dünyaya örnek olmuştur. Milletin iradesini ve demokrasimizi hedef alan bu hain girişim, destansı direnişle geri püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen necip Milletimiz, cesaret ve kararlılıkla kendi iradesine sahip çıkarak Türkiye’nin boyun eğmeyeceğini işgalcilere ve piyonlarına çok net bir şekilde göstermiştir.

15 Temmuz 2016, artık vesayetçi zihniyetin ve temsilcilerinin milletçe bertaraf edildiği, aziz vatanımızın idaresinin milletin eliyle milletin liderine teslim edildiği tarihtir. O gece milletimiz “Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” diyen Türkiye Cumhuriyeti banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmıştır; “Yeter! Söz milletindir!” diyen demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in emanetine sahip çıkmıştır. O gece milletimiz vatan müdafaasında gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmıştır.

15 Temmuz gecesi zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her zaman diri tutacak ve 15 Temmuz’un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “Tarihi öğrenmeyenler, onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar.” 15 Temmuz’u her açıdan anlama çabası içinde olmalıyız. Milletimizin hafızasında ve vicdanında unutulmayacak bir yeri olan 15 Temmuz tarihini, milli iradenin bu önemli zaferini, gururla, şanla, şerefle aktarmalıyız.

Milli birliğimize kast edenlere karşı “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olma; Bir olma, iri olma, diri olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma kararlılığımızı sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler