Akaryakıta yapılan son zam Aydınlıları çileden çıkarttı

Akaryakıta yapılan son zam Aydınlıları çileden çıkarttı

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından sürücüleri hararet bastı. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlılara “Akaryakıta yapılan zamları nasıl karşıladınız?” sorusunu yönelttik.

Akaryakıt fiyatlarına yıl boyunca gelen zamlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Hemen hemen her gün gelen zamlara dün bir yenisi daha eklendi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzin ve motorin fiyatına zam yapıldığını duyurdu. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 41 kuruş, benzine 14 kuruş zam yapıldı.  Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlılara “Akaryakıta yapılan zamları nasıl karşıladınız?” sorusunu sorduk. Cevaplarını sizler için derledik. 

“DUYUNCA UYKUM KAÇTI”

Gece saatlerinde akaryakıta yapılan zam duyurusundan sonra kendisini kötü hissettiğini söyleyen Sinan Yıldız, “Her şeye zam da olmaz ki. Zaten vatandaş perişan halde, biz evi nasıl geçindirelim, faturalarımızı nasıl ödeyelim, çocukların masrafını ne yapacağız derdindeyken bir de böyle zam üstüne zam hele ki yakıta gelen zam olunca çok kötü hissediyoruz kendimizi. Duyurudan sonra çok kötü hissettim. Gece direk açıklanınca gördüm uykum kaçtı. Nasıl tepki vereceğimi bilemedim. Yeter artık” dedi.

“VATANDAŞA DESTEK OLUNACAĞI YERDE ZAMMIN ARTMASI SÖYLENECEK SÖZ YOK” 

Kendisinin sürücü olarak fazla zorlanacağını dile getiren Eyüp Candan, “Zaten ay sonunu zor getiriyordum. Şimdi hiçbir şekilde ay sonunu getiremeyeceğim. İşe gidiyorum her gün ve arabamı kullanıyorum. Aylık ne kadar masraf yapmam gerek. Lütfen artık bir yerde dursun bu zamlar. Gıdaya yapılıyorsa zam başka bir yerden yapılmamalı, her şeye zam mı olur?” ifadelerine yer verdi.


“HERGÜN YENİ BİR ZAMLA GÜNE UYANIYORUZ”

Son dönemde yapılan zamların daha da artacağını ifade eden Güler Eker, “Dün akşam yapılmış zam ben sabah uyandığım gibi yakıta olan zamla gözlerimi açtım. Eşim her gün yakıtın fiyatında şikayetçiydi. Bu zamdan sonra da nasıl yapacak, maddi açıdan kendini nasıl ayarlayacağını bilmiyorum. Her gün yeni bir zamla güne uyanıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler