Akdağ: Aydın'da ekmeğe ve simide zam yok

Akdağ: Aydın'da ekmeğe ve simide zam yok

Artan maliyetler sonrası fırıncı esnaflarından gelen talep üzerine harekete geçen Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ekmek ve simit fiyatlarında artış yapma konusunu değerlendirmeye aldı.

(Haber: Enes UZUN)

Aydın Fırıncılar Odası, artan maliyetler doğrultusunda fırıncı esnafının ekmek ve simit fiyatlarında iyileştirme istemesinin ardından harekete geçti. Oda yönetimi, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden simit ve ekmek fiyatlarının yeniden ele alınmasını talep etti. AYOSEB tarafından yapılan değerlendirmede 200 gram ekmek ve 100 gram simitin fiyatının 5 liradan 7 liraya yükselmesi gündemde.

DAHA ZAM YAPILMADI

Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, ekmeğe zam konusunda daha kesinleşen bir şey olmadığını ve komisyonda görüşüldüğünü söyledi. Akdağ, "Şimdi tekrar asgari ücrete gelen zam, un fiyatlarının artması tabii ki ekmeğinden fiyatında bir artış olmasını zorunlu hale getirdi. Bu çalışmalar sadece Aydın'da değil Türkiye genelinde değerlendiriliyor. Ama yazıldığı gibi 200 gr ekmeğin 7 lira olması gibi bir durum yok. Bu durumla ilgili komisyonlarda çalışmlar sürüyor. Net kararın çıkması bayramdan sonrayı bulur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler