Akıllı saat vatandaşın yeni gözdesi

Akıllı saat vatandaşın yeni gözdesi

Günlük yaşamın vazgeçilmezi kol saatleri, zaman geçtikçe dijitalleşmeye devam ediyor. Birçok vatandaş akıllı saatlere yönelirken, fiyatları ise cep yakıyor.

(HABER: Özge ÇÜMLEK)

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaklaşık 10 yıldır esnaflık yapan Rıdvan Taştan, kol saatleri ve akıllı saatler ile ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. Taştan, “Zam oranları, artan döviz kurları ve gümrük vergileriyle beraber enflasyonu da içine kattığımız zaman doğal olarak yüksek kalıyor. Artık saatte lüks döneme geçiş yaptık. Bu da fiyatın yüksek olmasının bir etkeni. Vatandaş zaten nostaljik veya normal bir saatten çok akıllı saatlere yöneliyor. Akıllı saatler şu an ihtiyaçtan çok dijital bir aksesuar konumunda” dedi.

“CEP TELEFONLARI SAAT DEVRİNİ KAPATIYOR”

Kol saatlerine ilginin gün geçtikçe azaldığını söyleyen Taştan, “Telefonlar çıktıktan sonra saatlere olan ilgi ciddi oranda azaldı. Eskiye baktığımızda saat satışlarında adet fiyatları çok yüksek olmasına rağmen büyük bir talep vardı. Herkesin kolunda saat olduğu o dönem sonrası telefon üretimiyle beraber saate olan yoğun talep ortadan kalktı. Fakat saat tutkunlarının vazgeçilmez aksesuarları olarak kullanılmasından dolayı hala bir saat piyasası mevcut” ifadelerini kullandı.

“SAAT TAMİRİ Mİ, SIFIR SAAT Mİ?”

1969’dan beri bu işletmenin var olduğunu belirten Taştan, “Uzun yıllar boyunca yaptığımız bu işte 40 yıllık ustamız var. Saat tamirlerimizi o yapıyor ve şu an saat tamiriyle sıfır saat satışı arasında belirgin bir fiyat aralığı var. Vatandaş ekonomik durumdan dolayı daha çok saat tamirine yöneliyor. Dediğim gibi lüks döneme yaptığımız geçişle birlikte sıfır saatler şu an herkesin alabileceği bir konumda değil” diye konuştu.

e5f0db66-c32e-4acf-aa70-1822141dbc8c.jpg

efae53ea-e61e-42fc-bf3c-bd6d7e46d3e2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler