Nevrim Ot: 'Dijital platform satışlarında güveni sağlamak önemli'

Nevrim Ot: 'Dijital platform satışlarında güveni sağlamak önemli'

Aydın’da butik işletmecisi Nevrim Ot, yüz yüze satışın daha güvenilir olduğunu belirtti. Ot, “Bizim sabit müşterilerimiz var. Birçoğunu yüz yüze satış yaparak kazandık” dedi.

(Haber: Özge ÇÜMLEK)

Efeler’de kurduğu işletme ile hem dijital ortamda hem de yüz yüze satış gerçekleştiren Nevrim Ot, müşterilerini uygun fiyata, kaliteli ürünlerle buluşturduklarını ifade etti. Ot, “Biz ürünlerimizin kalitesinden eminiz. Sattığımız her ürünün arkasındayız. Bizim internet satışlarımız tabi ki var. Çünkü günümüzde her şey dijitalleştiği için bu düzene ayak uydurmak zorundayız. Ama sıcak satış her zaman daha iyi oluyor. Müşteriyle yüz yüze yaptığımız satış hem daha güvenilir hem de daha etkili oluyor. Baktığımız zaman bire bir yaptığımız satışlarımız da internet satışına göre daha yüksek. Buradan da etkili olduğunu görebiliyoruz” diye konuştu.

“YÜKSEK MALİYETE RAĞMEN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”

Yaklaşık 17 yıldır tekstil ile uğraştığını dile getiren Ot, “Her alanda olduğu gibi bizim de ürünlerimize zam geliyor. Hem bizim aldığımız ürünlerin, hem de sattığımız ürünlerin fiyatları çok yüksek. Almış olduğumuz ürünleri satış fiyatına alıyoruz. Fakat tuhaf bir algı var ki herkes ürünleri ucuza alıp pahalıya sattığımızı düşünüyor. Şu an böyle bir durum söz konusu değil. Kar oranımız bu sektörde çok düştü. Alış fiyatlarımız çok yüksek ve aslında sunmuş olduğumuz fiyat da bize göre çok aşağıda. Olabildiğince müşteriyi memnun edecek fiyatları sunmaya çalışıyoruz. Zaten aldığımız ürünleri de dolar ve euro üzerinden toptan alıyoruz. Toptan alış bile uyguna gelmiyor. Mesela bir gömleği 300 liraya bir toptancıdan alıyoruz. Tuhaf gelebilir ama müşterinin mağazadan almış olduğu fiyat da 350-400 lira. Aslında aldığımız ile sunduğumuz fiyat aralığında çok büyük bir fark yok” ifadelerini kullandı.

“DİJİTALDE GÜVEN SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?”

Dijital platformlarda müşteri ile olan iletişime değinen Nevrim Ot, “Müşteri güvenini dijital ortamda sağlamak zor. Bu yüzden ben şahsen sosyal medya satışlarımda müşterimin bana güvenmesi için görüntülü ve sesli konferanslar gerçekleştiriyorum. Ayrıca ürünlerimi video içerikleri olarak paylaşıyorum. Sorulan sorulara mesaj yoluyla değil, sesli şekilde cevap veriyorum. Bu şekilde istedikleri güven ortamını sağlayabiliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler