Akkentli: "Büyükşehir ekiplerimiz yangını kontrol altına aldılar"

Akkentli: "Büyükşehir ekiplerimiz yangını kontrol altına aldılar"

Söke'de meydana gelen orman yangınına müdahale de rekor kıran Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların takdirini topladı.

Edinilen bilgiye göre, Söke’ye bağlı Sayrakçı Mahallesi’ndeki zeytinlik ve ormanlık alanda yangın çıktı.Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun rüzgarın etkili olduğu yangın bölgesine kısa sürede ulaşarak hemen müdahalesine başladı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatlarıyla  5 itfaiye ve 7-8 arazöz takviyesinin olduğu yangına Aydın merkezden minibülerle itfaiye ekipleri de desteğe geldi. Ekipler, yangına 15 itfaiye aracı, 12 arazöz ve 40 personelle müdahale etti.

Aydın BŞB. İtfaiye Ekiplerinin hızlı, zamanında ve canla başla müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına altındı.Yangında soğutma çalışmalarına başlandı. 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'de hemen olay yerine giderek çalışmaları yakından takip etti. 

AKKENTLİ:"BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİMİZ YANGINI KONTROL ALTINA ALDILAR" 

Yangının başladığı andan itibaren bölgede bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli,yangındaki yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Akkentli; "Saat 11:10 gibi gelen yangın ihbarıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri  10 itfaiye aracı 4 arazöz 40 personelle  anında müdahale etti. Daha sonra Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu' nun talimatıyla eklenen 5 itfaiye aracı ve 7-8 arazöz takviyesiyle bu bölgede yangına ekiplerimiz müdahale ediyor. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Buradaki ekibe takviye olarak da Aydın merkezden minibüslerle itfaiyeci arkadaşlarımız desteğe geldiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bilgi verdiğimiz 11:15 den itibaren kendisi bütün ekipleri seferber etti. Şu anda yangın kontrol altına alınmış durumda soğutma çalışmaları başladı. Yaklaşık 100 dönümlük bir  arazide soğutma çalışması başladı. Üst kısımda Nalbantlar'da ASKİ deposunun olduğu yere uzanan kısımda ikinci gelen  var onlarda o bölgeyi kontrol altına aldı. Şu anda yangının genişle, büyüme ve ilerleme yok. Hızlıca soğutma çalışması yapıyoruz. Zeytinlik bir alan olduğu için itfaiye ekiplerimiz burada tedbir amaçlı olarak bulunacaklar. Başta Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Canla başla çalışan itfaiye erlerimize de çabalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Nerede bir yangın olsa ekiplerimiz hız rekoru kırarak anında müdahale ediyor. Hava sıcaklıklarının yüksekliği nedeniyle yangın konusunda hassas bir dönemdeyiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda dikkatli ve hassas davranmalarını istiyoruz." dedi.

whatsapp-image-2021-07-29-at-16-05-14.jpeg

whatsapp-image-2021-07-29-at-16-05-11.jpeg

whatsapp-image-2021-07-29-at-16-05-12.jpeg

whatsapp-image-2021-07-29-at-16-05-13.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler