Alıcık: HDP'li Demirtaş'ın sözlerini paylaşan katil, MHP ile ilişkilendirilemez

Alıcık: HDP'li Demirtaş'ın sözlerini paylaşan katil, MHP ile ilişkilendirilemez

Sultanhisar’da Hanım Pınalı’yı canice katleden Aytuğ Çetin’in elinde bulunan “3 Hilal” dövmesinin MHP ile ilişkilendirilemeyeceğini söyleyen Haluk Alıcık, “Bir şerefsizin elindeki dövme nedeniyle partimizi karalamaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

Türkiye’de kadına şiddet olayları ve kadın cinayetleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ardından tekrar gündeme gelen kadına şiddet olayları, sosyal medyada da büyük yer buldu. Kadına şiddet uygulayan ve kadınları katleden kişilerin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) sempatizanı olduğunu söyleyen kullanıcılar Twitter’da “#MHPKapatılsın” hashtagi ile yaptıkları paylaşımlar ile Türkiye ve Dünya gündemine oturdu.

Son olarak Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaşayan 92 yaşındaki Hanım Pınalı’ya tecavüz eden ve ardından öldüren Aytuğ Çetin’in hakim karşısına çıkartılmadan önce kameralara yansıyan 3 hilal sembollü dövmesi Türkiye genelinde tepki çekti. Konu hakkında yapılan paylaşımların ardından Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, “Bir şerefsizin yaptığı MHP ile ilişkilendirilemez” dedi.

“PARTİMİZE ÜYELİĞİ YOK”

Hanım Pınalı’yı öldüren Aytuğ Çetin’in madde bağımlısı olduğunu ve geçmişte sosyal medya hesabından HDP ile Selahattin Demirtaş’a ait sözleri paylaştığını söyleyen Alıcık, Twitter’da başlatılan #MHPKapatılsın başlıklı paylaşımları hainlik olarak niteledi. Alıcık açıklamasında, “Bu hainlikten başka bir şey değil, başka bir ifadeye gerek yok. Partimize üyeliği yok, osu yok busu yok. Bu olay bir dövmeyle olmaz, o zaman bende başka bir partinin dövmesi yaptırayım.

Başka partilerde böyle şeyler olmuyor fakat bir adamın yaptığı bozkurt işareti ya da bir dövme bizim partimizle ilişkilendiriliyor. Bozkurt işaretini önüne gelen yapıyor, bunun çok örnekleri var. Adam 2 saat önce bozkurt işareti yapıyor, 2 saat sonra HDP mitinginde ya da sokak yürüyüşünde zafer işareti yapıyor. Buna nasıl engel olacaksın?” dedi. 

“PARTİMİZİ KARALAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin vatanı için canını vermeye her zaman hazır olduğunu, Hz. Muhammed’in sözleri doğrultusunda kadınları asla incitmediğini dile getiren Alıcık açıklamasının devamında, “Milliyetçi Hareket Partisi vatanı için, bayrağı için, ülkesi için bu memlekete gözünü kırpmadan, seve seve canını verebilecek kardeşlerimizden oluşan bir parti. Biz peygamber efendimizin “Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir” sözüyle hareket ediyoruz. Bir tane şerefsiz ve madde bağımlısı, bir yıl önce HDP ve Selahattin Demirtaş’ın sözlerini paylaşan bir katilin 2 ay önce bir dövmecide eline dövdürdüğü sembol nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi’ni karalamaya kimsenin gücü yetmez. Bu herifin madde bağımlısı olduğunu bilmeyen yok, nasıl bir insan olduğunu bilmeyen yok.

Adamın dövme yaptırdığı yere dahi gittim, o bile söyledi nasıl bir insan olduğunu. Girin adamın sosyal medya hesaplarına zaten göreceksiniz HDP ile ilgili paylaşımlarını. Yani bir insanın bir amblemi kendi vücuduna çizdirmesi demek Milliyetçi Hareket Partisi mensubu olması anlamına mı geliyor? Ülkücülük bu mudur? Vatan sevgisi bu mudur? Bende Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Başkanlığı’nı yapıyorum, ben hayatımda abdestsiz toprağa basmıyorum, kimseyi incitmemek için uğraşıyorum. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın diye uğraşıyoruz, bu mudur yani?

Bu paylaşımları yapanları şiddetle kınıyorum. Hainlere aynısını yapmayanlar, bu memleketi bölmek isteyenlere aynısını yapmayanlara lanet olsun. Kalkıpta Milliyetçi Hareket Partisi gibi 52 yıllık bir mazisi olan bir camiaya, Türkiye’yi karşılıksız seven bir camiaya bir şerefsizin yaptığı nedeniyle bu yafta yapıştırılamaz.  Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensupları bu vatanı koşulsuz seven, bu vatan için ölüme hazır olan, bu vatan için canını seve seve verebilecek kardeşlerimizden oluşmaktadır. Bizim böyle hainlerle işimiz olmaz. Zaten Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin girişimleri ile harekete geçen müfettişler Aydın’a geldi, incelemeler yapıyor, İçişleri Bakanlığı aynı şekilde incelemeler yapıyor. Bizim abdestsizliğimizden şüphemiz yok.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler