Alıcık: "Özdağ PKK ile yan yana duranların oluşumuna katıldı"

Alıcık: "Özdağ PKK ile yan yana duranların oluşumuna katıldı"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini kamuoyuna duyurdu.

(Haber: Berna TURAN)

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren HPD ile ilgi sert çıkışmalarda bulunan Özdağ’ın aynı desteği sağlaması dikkat çekti.

Ümit Özdağ, 14 Mayıs seçimleri çalışmaları kapsamında önünden geçtiği HDP seçim standında kimseyi göremeyince "Dağa kaçmışlardır" ifadeleriyle günlerce gündemde kalmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile iş birliğini her fırsatta sert açıklamalar ile eleştiren Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP ile yol yürümesi halinde iç savaş çıkacağını belirtmişti.

Özdağ, bugün yaptığı açıklama ile seçimin ikinci turunda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak büyük şaşkınlık yarattı.

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, konuyla ilgili Ajans Aydın'a önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZ BU DEVLETİN VAR OLMASI NOKTASINDA BULUŞUYORUZ”

Alıcık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Türk Milliyetçileri aklı selim kararlar verebilen bir topluluktur. Sinan Oğan bu yönde çok doğru karar vermiştir. ATA İttifakı’ndan yana oy kullanan seçmen zaten ikinci turda Erdoğan’dan yana olacaklardır. Biz Türkiye’yi çıkarlar, makamlar doğrultusunda sevmedik. Biz bu devletin var olması noktasında buluşuyoruz. Ahmet Davutoğlu zamanında, biz vatan hainleriyle, bölücülerle iş birlikleri içerisinde olamayız. Biz bakanlığa, başbakanlığa, makama kendimizi satamayız demiştir.

“ZAFER PARTİSİ SEÇMENİ İKİNCİ TURDA BİZE DESTEK VERECEK İNANIYORUZ”

MHP dışında ülkücü parti olmaz. Bizim ülkücü olarak duruşumuz Cumhurbaşkanımızı desteklemek. MHP zaten Cumhur İttifakı’nın bir ortağıdır. Sinan Oğan burada doğru olan kararı vermiştir. Oğan, memleket sevdalısı biridir. MHP’de milletvekilliği yapmıştır. Ama Özdağ, PKK terör örgütüyle yan yana olanlarla durmam demişti. Yedili masa konusunda MHP ile olan düşmanlığından dolayı karar verdi. Bizim Zafer Partisi’ne oy veren seçmenle bir problemimiz yok. Zafer Partisi seçmeni ikinci turda bize destek verecek inanıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler