Alıcık'tan Sezgin'e sert sözler

Alıcık'tan Sezgin'e sert sözler

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in MHP'den İYİ Parti'ye geçişler hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

İYİ Parti (İP) Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) partisine geçişlerle alakalı açıklama yapmış, "MHP kendi ilke, değer ve misyonundan uzaklaştı, bunu tespit eden MHP’li arkadaşların bize gelmesi gayet normaldir." demişti. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'tan Sezgin'in bu sözlerine cevap gecikmedi.

"PARTİMİZİ ANLAMALARINI BEKLEMİYORUZ"

İYİ Parti'yi ve Millet İttifakı üyesi diğer partileri PKK terör örgütü ile pazarlık yapmakla suçlayan Alıcık, "MHP hakkında hariçten gazel okuyanlara “Benim ekibim, anlayışım ve fikrim bana; seninki de sana.” diyor, herkesin kendi işine bakmasını salık veriyoruz. Teslimiyetçilerin, mandacıların, milli ahlak ve kimliğini harabeye çeviren mihrakların, yabancılara yalakalık ve yandaşlık yaparak yakalarını kurtarma telaşındakilerin, teröristlere kirli pazarlık yapanların Milliyetçi Hareket Partimizi, kahraman dava arkadaşlarımızı, demokratik disiplini yüksek hemşerilerimi anlamalarını zaten beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sezgin'in açıklamasını 'sonu olmayan didişme' olarak yorumlayan Alıcık, "Orman yangınları ile kahramanca mücadele edilirken İP'li vekilin derdi Türk Milliyetçileri ve ülkücülerin otağı Milliyetçi Hareket Partimiz hakkında açıklama yapmak olmuştur." dedi ve ekledi, "Sayın vekilin ruh halini anlıyoruz. Düştükleri siyasi zeminin farkında olduğunu da biliyoruz. Ancak; hayat, ne istediğini bilen ve bunun gereğini yapanlara mükafatlarını cömertçe sunar. Gideceği limanı bilmeyenler için durum farklıdır ve böyleleri için fırtınalarla dolu bir derya kaçınılmaz akıbettir. Milliyetçi Hareket Partisi nereye gideceğini, nasıl gideceğini, hangi vasıta ve yolları kullanacağını iyi bilmektedir. Bizim rotamız; güçlü, kudretli, büyük ve sözü geçen bir Türkiye’ye çevrilmiştir. Bizim düşüncelerimiz; berrak, sözümüz doğru, yönümüz Hakk’a dönüktür. Demokrasiye bağlılığımız; millet ve vatana duyduğumuz muhabbet ve sadakat tartışma götürmeyecek düzeydedir. Ve bu alanlarda hiç kimse bizimle aşık atamayacak, atmaya da kalkışamayacaktır. Enerjimizi sonu olmayan didişmelerle harcayamayız. Potansiyel gücümüzü, yıllar içinde oluşan tecrübe ve birikimimizi yollarını ayıranlar ile hesaplaşmalarla heba ve israf edemeyiz. Ülkü sahibi olmanın en önemli ön şartı benliğimizi, şahsi ihtiraslarımızı, dünyevi taleplerimizi yüksek hedeflerin potasında eritebilecek fedakarlığı ispatlamaktan geçmektedir. Küçük hesaplar, basit hesaplaşmalar, kısır çekişmeler, dar bakışlar Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in esaslarıyla, gelecek hayalleriyle çelişmektedir."

"DAVA ARKADAŞLARIMIZIN SADAKATİ İP VEKİLİNİ RAHATSIZ ETMİŞ GÖRÜNÜYOR"

"Ne ülkümden ne de ülkemden vazgeçerim” diyen herkesi partimize davet ediyorum." diyerek vatandaşları MHP çatısı altında birleşmeye davet eden Alıcık, "Gururla söyleyebilirim ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nin dinamik, atılgan, gözü pek, çalışkan, azimli ve inanmış kadroları, ülkü sevdalı ülkücüler; Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in emanetini emin kılan Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin emrinde, Cumhur İttifakı disiplininde görev ve sorumluluklarının ziyadesiyle şuurunda çalışmaktadır. Partimize hemşerilerimizin teveccühü, dava arkadaşlarımın sadakati İP vekilini rahatsız etmiş görünüyor. Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz. Covid ile mücadelede, orman yangınlarında ve terör ve terörist ile mücadele eden kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyor, şehitlerimize rahmet diliyorum. Siyasetin arifi olan hemşerilerime, ülküsüne sadık, üç hilalin kalesini terk etmeyen kutlu dava arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler