"Amacımız camiyi çocuklara sevdirmek"

"Amacımız camiyi çocuklara sevdirmek"

Osman Yozgatlı Cami İmamı Fehmi Akrancı, Yaz Kuran Kursu boyunca çocukların motivasyonlarını yüksek tutmak için çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyledi.

Kademeli normalleşme süreci ile birlikte tüm Türkiye'de kapılarını tekrar açan Yaz Kuran Kursları, Aydın'da da devam ediyor. Kentin merkez ilçesi olan Efeler'e bağlı Osman Yozgatlı Mahallesi'nde ihtişamıyla vatandaşları karşılayan Osman Yozgatlı Cami'nin imamı Fehmi Akrancı, kurs hakkında Ajans Aydın Gazetesi muhabirine bilgi verdi.

"BURADA YAŞAMI ÖĞRENSİNLER İSTİYORUZ"

70'i kız öğrencilerden oluşan 160 kişilik bir gruba ders verdiklerini söyleyen Akrancı, kurslarının 5 Temmuz'da başladığını, 20 Ağustos'ta da sona ereceğini söyledi. Akrancı, "Şu an çocuklarımız güzel bir şekilde, buradaki erkek ve kadın hocalarımızla birlikte, Kuran-ı Kerim çğreniyor. Onlara ikramlarda bulunuyoruz, bugünde hayırseverlerin yardımıyla kendilerine pide ve tatlı ikramı yaptık. Allah hepsinden bin kere razı olsun.

Mahalle halkı da bu kurslardan gayet memnun. Çocuklar burada hem yaz tatillerini en güzel şekilde geçiriyor, hem ilişkiler kuruyor, hem de İslam'ı öğreniyor" dedi.

Çocuklara camiyi sevdirmek için, kursun ardından da ibadethaneyi ziyaret etmeleri için çalıştıklarını vurgulayan Akrancı, "Amacımız camide sadece ders değil, Kuran-ı Kerim değil, burada yaşamı öğrensinler. Çocuklarımıza camiyi sevdirmeyi, Kuran-ı Kerim'i sevdirmeyi, motivasyonlarını yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-08-05-at-16-55-04.jpeg

whatsapp-image-2021-08-05-at-16-55-04-1.jpeg

whatsapp-image-2021-08-05-at-16-55-12.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler