ANBARLI'DAN SERT SÖZLER

ANBARLI'DAN SERT SÖZLER

Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin COVID-19 sürecinde esnafa destek olmamasını sert sözlerle eleştirdi.

Ülke genelinde giderek etkisini arttıran COVID-19 virüsünün en çok etkilediği gruplardan biri de esnaflar oldu. Türkiye'de virüsün görüldüğü ilk gün olan 10 Mart sonrasında girilen birinci pandemi dönemi Temmuz ayında sonlanmışken, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda 17 Ekim ve 30 Ekim tarihlerinde alınan yeni kararlar ile bir çok işletme tekrar kapatıldı. İkinci pandemi dönemi olarak isimlendirilen yeni dönem de esnaf yine ilk mağdur olan gruplardan biri oldu.

COVID-19 virüsü döneminde devletten yeterli desteği göremediklerini iddia eden Aydın Kavheciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, sosyal medya hesabı aracılığıyla bir açıklama yayınladı.

"ALLAH'IM HİÇ KİMSEYİ EKMEĞİ İLE MUHTAÇ ETMESİN"

Esnafın zor durumda olduğuna değinen Anbarlı açıklamasında, “Bu esnafın durumu ne olacak? ‘9 aydır kapalı yasaklı olan kahvehaneci ne yapıyor, bu kadar insan ne yapar’ diye hiç kimse düşünmez mi? Gerçekten yazıklar olsun. Kendi esnafına zulüm eden ve çaresizlik içinde olan bir oda başkanı olmaktan artık iğreniyorum, nefret ediyorum. Kapatın odaları, kahvehaneleri ortalık rahatlasın. Koronavirüs bitsin kökten. Kahvehaneci ruhsatları aktif diye koronavirüs bitmiyor. Neden? Kahvehaneci esnafı her daim devletinin milletinin yanında. 9 aydır esnaf delikli kuruşa muhtaç oldu. 90 yıldır kahvehane işleten üç kuşak dükkanı kapattı. Ne diyeyim, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. ‘Vurun abalının sırtına!’ Hiç bir yardım yok destek yok. (Anayasanın 173’üncü maddesi der ki, ‘devlet küçük esnaf sanatkarları koruyup kollayıcı tedbirleri alır’) Bir de esnaflarım der ki ‘Allah’ım hiç kimseyi ekmeği ile imtihan etmesin’. Bir de der ki, ‘9 aydır bize yapılan, bu ülkede bakana, vekile, bürokrata, başkanlara, devletten her ay maaşını tıkır tıkır alanlara yapılsa ne olur çok merak ediyoruz’. Şunu çok iyi bilin, Allah’tan başka galip yoktur. Sabreden rahat eder düsturuyla 7/24 esnafımı dinliyor ve çok sitem işitiyorum. Bunları yazmak paylaşmak boynumun borcu. Sokakta, caddede olan gerçekleri söyledim. Önce sağlık fakat esnafın sağlığı kalmadı yetkili ve etkililere duyurulur. Söz gümüşse sükut altındır. Kalın sağlıcakla." ifadelerine yer verdi.

128767660-10220994627950165-8871574976110432690-o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler