Aydınlılar Vaka Sayılarına Tepkili

Aydınlılar Vaka Sayılarına Tepkili

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, geçtiğimiz günlerde toplanan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Fahrettin Koca günlük vaka oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası asıl koronavirüs vaka sayıları açıklayan Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının aslında 20 binin üzerinde olduğunu açıklamıştı. 

Bunun üzerine sosyal medyadan oldukça fazla tepki alan Bakan Koca, ‘’Artık önümüzdeki günlerde toplam vaka sayılarını açıklayacağız.’’ demişti. Bizler de Ajans Aydın olarak, ‘’Aydınlılar, Bakan Koca’nın açıkladığı gerçek koronavirüs vaka sayıları ile alakalı ne düşünüyor?’’ sorusunu sorduk. 

‘’EN BAŞINDAN BERİ AÇIKLANMASI GEREKEN SAYILAR’’

Dün gece açıklanan güncel koronavirüs tablo sayılarına göre, 30 Kasım Pazartesi günü toplam 31.219 yeni vaka tespit edilirken, 6.514 ağır hasta olduğu öğrenildi. Artık işin içinden çıkamayacağız diyen 48 yaşında ki Fadime Kılıç, ‘’En başından beri açıklanması gereken sayılar aslında bu şekilde olması gerekirdi. Artık işin içinden çıkılamayacak konuma gelinince mecbur devlette bu şekilde bir yol izledi ve açıklanması gerekene yöneldi.’’ dedi.

2887317-5101e265a8e4aac383e97e9df806ed7d.jpg

Ben bu sayıya şaşırmadım diyen Hüseyin Yavaş, ‘’Uzun zamandır vaka sayısının söylenmemesi sonucunda ben bu sayıya şaşırmadım açıkçası. Hes kodu uygulamasından bir kaç gün önce düşük risk bölgesindeyken bir kaç gün sonra yüksek risk grubunda olduk. Sayın sağlık bakanımızın eli ayağına dolaştı sanırım. Değil 2. dalga böyle giderse 6 ve 7. dalgayı da yaşarız gibi geliyor.’’ ifadelerini kullandı. 

‘’TOPARLANMAMIZ İYİCE ZORLAŞIYOR’’

Uzun süredir vakalar açıklanmıyordu diyen öğretmen Ahmet Demirhan, ‘’Artış olduğu belliydi zaten tedbirlerin daha sıkı olması gerek. Toparlanmamız iyice zorlaşıyor, sert tedbirler şart. Vakaların artma sebebi ise tamamen bilinçsiz cahil insanlarımız ve tedbirleri sıkı tutmayan baş kalemlerdir. Ben açıkçası bunca zamandır kandırıldığımızı düşünüyorum.’’ cümlelerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler