Aras: 'Sosyal Konut Projesi kiraları ve ev fiyatlarını etkilemez'

Aras: 'Sosyal Konut Projesi kiraları ve ev fiyatlarını etkilemez'

Sosyal konut projelerinde temel atma törenleri başladı. Bu kapsamda ev fiyatları ve kiralarda bir değişikliğin olup olmayacağı merak konusu oldu. Konuyla alakalı gayrimenkul danışmanı Mümtaz Aras, Ajans Aydın gazetesine konuştu. 

81 ilde gerçekleştirilecek olan TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin temel atma törenleri başladı. Aydın’da ise ilk etapta 2 bin 950 konut yapılacak. Aydın’da yapılacak konutların yerleri ise şöyle,  Aydın’ın Çine ilçesinde 228, Efeler ilçesinde 350, Aydın merkezde 630, Nazilli ilçesinde 139, Söke ilçesinde 250 tane Karpuzlu ilçesinde 48, Koçarlı ilçesinde 79, Kuyucak ilçesinde 265, İncirliova ilçesinde 150    Bozdoğan ilçesinde 196, Buharkent ilçesinde 300, Karacasu ilçesinde ise 315 konut inşaa edileceğinin öğrenilmesinin ardından ev fiyatlarında ve kiralarda bir değişiklik olup olmayacağı merak konusu oldu.

"TOKİ EV FİYATLARINI VE KİRALARI ETKİLEMEZ"

Konuyla alakalı Ajans Aydın gazetesine konuşan gayrimenkul danışmanı Mümtaz Aras, “Konut yapılsa da ev fiyatları düşmez” dedi.

Aras, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. 

“Şuanda ev fiyatlarını ve kiraları TOKİ ile kıyaslamamız yanlış olur. Temel atmalar yeni başladı 2 yıl içerisinde tamamlanır. TOKİ’nin Aydın’da yapmış olduğu 2 bin ev kira ve ev fiyatlarını etkilemez. TOKİ dar gelirli aileler için güzel bir fırsat devletin sosyal devlet olması için iyi bir adım ama daha deminde dediğim gibi kiraları ev fiyatlarını etkilemez.”

20220728173809-img-5893.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler