Arslan: Sandıklar açıldığında Zafer Partisi’nin yükselişi herkesi şaşırtacak

Arslan: Sandıklar açıldığında Zafer Partisi’nin yükselişi herkesi şaşırtacak

Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan, AJANS AYDIN gazetesinin ‘Söz Sizde’ köşesine konuk oldu.

Arslan, “Bugün Aydın’da vatandaşa memnun musunuz diye soruyoruz ve nasıl memnun olalım diyorlar. Diyorlar ki Aydın’da CHP kazandıkça Aydın kaybediyor yerelde, cumhur ittifakı kazandıkça da Türkiye kaybediyor” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan, AJANS AYDIN gazetesinin ‘Söz Sizde’ köşesine konuk oldu.  Arslan, “Bizim öncelikli olarak Cumhur İttifakı ya da AK Millet İttifakıyla anlaşabilmemiz mümkün değil. AK Millet İttifakı diyorum çünkü onların içinde de AK Parti içinde 11 yıl yer almış, ülkeyi bu hale getirmiş şimdi kalkıp biz muhalifiz diyen partiler var. Bu iki yapılanmadan Türkiye Cumhuriyeti devletinin artık hiçbir beklentisi kalmadı. Biz bu iki ittifaka karşı olarak ittifakımız Türk milleti iledir” dedi.

 

Parti teşkilatlanmalarınız nasıl gidiyor, kaç ilçe başkanınız bulunuyor..?

Zafer Partisi 1 yıllık, 26 Ağustos’ta kurulmuş olan bir parti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’in aşırı derecede örselenmesinden dolayı Zafer Partisi’ne ihtiyaç doğdu. Bu bir yıl içerisinde Zafer Partisi kurulduktan sonra Aydın’da biz de Atatürk Milliyetçiliğindeki Türk Milliyetçiliğini çok aşırı derecede güçlüden yana tavır almasından dolayı, Atatürk izindeki Türk milliyetçilerinde büyük bir rahatsızlık vardı. Çünkü Türk milliyetçilerinin Bilge Kağan’dan bu yana tek bir düşüncesi vardır. Türk devletimizin ilelebet yaşaması ve her neslin gelecek nesillere bunu aktarması. İhaleden, menfaatlerden daha çok milli menfaatleri, Türk devletinin menfaatlerini savunma noktasında bir reflekstir. İster iktidar olsun ister muhalefet Türk milletinin menfaatlerini savunamaz hale geldiğinde de Türk milliyetçileri ayağa kalkar bilge kağan gibi der ki titre ve kendine dön! Bu devlet ağaç kovuğunda bulunmadı. Bu devletin 4 bin yıllık bir tarihi var. Siz iktidarda, mecliste, muhalefette olabilirsiniz ama hiç kimse bu devletin kaynaklarını, milletin kaynaklarını şahsi menfaatleri için kullanamaz diye bir güçlü çıkış yapan partiyiz. Son zamanlarda Türk milliyetçileri bu noktada çok zayıf kaldıkları için Zafer Partisi kurulma ihtiyacı doğdu. Biz de kurucular arasında yer aldık Aydın’da. Şu ana kadar Aydın’da bulunan 17 ilçeden 9 ilçesinde Zafer Partisi teşkilatını kurduk. 2 ilçede de kuruluş çalışmalarımız devam ediyor. İlçe başkanlarımızı atadık, onlar kuruluş için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu 11 ilçenin 9 tanesinde şu anda kuruluyuz, 7 tanesinde kongre yaptık. Zaten siyasi partiler kanununa göre bizim 17 ilçenin 3’te 1’inde kongre yaparak, il kongresini yapma hakkını elde ediyorduk. Dolayısıyla biz 6 ilçede kongre yaptığımız takdirde il kongresini yapabiliyorduk ama biz 7 ilçede kongre yaparak artı 1 bonus kongremizi yaptık. Şimdi Ankara’da yapılacak büyük kongreyi bekliyoruz.

 

Gençlik kolları ve Kadın Kolları başkanlıklarınızın kurulumu tamamlandı mı..?

Bizim partimizde başlangıçta kadın, erkek ayrımına karşı olunduğu için kadın kolları diye ayrı bir başkanlık kurulmadı. Sadece genel başkanımıza bağlı kadın ve çocuk politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı şeklinde bir yapılanma var. Atatürk cumhuriyeti bizlere emanet ederken kadınlar, erkekler diye herhangi bir ayrım yapmadan emanet etmiş. Cephede beraberlerdi, orada da ayrılmadılar. Kadınlar ve erkekler Türkiye Cumhuriyeti devletinde eşit haklara sahip olduğu için bizim partimizde sadece kadın ve çocuk politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı şeklinde bir yapılanma var. Gençliğe geldiğimiz zaman, başlangıçta genel başkanımız Ayyıldız Gençlik Teşkilatı adı altında kendisine bağlı ayrı bir gençlik teşkilatı yapılanmasından yanaydı ama Afyon kampında genel başkanımız bir açıklama yaptı. Partinin gençlik kolları şeklinde yeni bir yapılanma kuracağız ve tüzüğe geçireceğiz dedi.

 

Şuan mevcutta kaç üyeniz var?

Bizim şu anda Aydın’da mevcut üyemiz 850 civarına yaklaştı. Bizim parti olarak diğer partilere göre ayrı bir özelliğimiz var. Bizim partimize gelmeseler bile online üyelik sistemimiz var. Herkes genel merkeze e-devletten online üye olabiliyor. Partiden ayrılmalar da e-devletten yapılabiliyor. Şu anda son rakamlarımız 876 civarında. Burada hedefimiz seçimlere kadar 2bin250 ile 2 bin 750 arasında üye kaydını Aydın ili genelinde gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor.

 

Genel seçimler yaklaşıyor, Zafer Partisi olarak hedefiniz nedir..? Kaç milletvekili çıkarabileceğinize inanıyorsunuz..?

Aydın’ın 8 milletvekili var. Bu 8 milletvekili içerisinde 4 milletvekilliğine talibiz. Aydın’da birinci parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için de Türkiye’deki tüm zemin ve şartlar oluşmuştur. Çünkü biz vatandaşa gidip bir şeyler anlattığımızda kendisi şu andaki iktidar partisinin il yöneticisi olduğu halde bize sızlanıyor. Burada yerel yönetimdeki millet ittifakının iktidarı olan belediyede, belediye meclis üyesi olan arkadaşlarla da görüştüğümüzde onlarda sızlanıyor. Çünkü diyorlar Türkiye’de Türk milletinin menfaatleri artık savunulamaz hale geldi. Vatandaş gelir adaletsizliğinde zirve yapmaya başladı. Millet ittifakı Türkiye’deki yerel yönetimlerdeki kamu kaynaklarını yandaşlarına kullanıyor. Cumhur ittifakı da Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaynaklarını yandaşlarına kullanıyor. Ağalar, beyler, paşaların keyfi yerinde. Vatandaşı düşünen kalmadı. Vatandaş çok zor şartlar altında. Bak diyor burada iktidar partisinin il yönetim kurulunun üyesi bir tane fatura gösterdi. Bu dedi benim evimin faturası. Bin 750 TL fatura gelmiş sadece suçum klima kullanmak dedi. Ben de artık eşime dostuma karşı dönek dedirtmek istemiyorum ama sandıklarda gereğini yapacağız dedi. Böyle bir ortam 2002 yılında yaşanmıştı. O zamanki AK Parti hiç kimsenin beklemediği bir anda yüzde 35 oy alarak ve o zamanki düzen partilerini baraj altı bırakmıştı. O günden beri bu düzen bu şekilde devam ediyor. 2023 seçimlerinde Türk milleti bu düzen partilerini dağıtacak, çünkü bugün Aydın’da vatandaşa memnun musunuz diye soruyoruz ve nasıl memnun olalım diyorlar. Diyorlar ki Aydın’da CHP kazandıkça Aydın kaybediyor yerelde, cumhur ittifakı kazandıkça da Türkiye kaybediyor. Yani bunun ikisini de eleyebileceğimiz yeni bir sistem kurulması gerektiğini düşünüyoruz diyorlar. O anlamda da bu yeni partinin adı Türk milletinin bağrından kopan Zafer Partisi olacaktır. Sandıklar açıldığında herkes Zafer Partisi’nin yükselişine çok şaşıracak. Türkiye’de 2 şey durdurulamayacak önümüzdeki seçim sürecinde. Bir doların yükselişi bir de zafer partisinin yükselişi.

 

Aydın'da bulunan 8 Milletvekilinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz...?

Eskiden İsmet Sezginler vardı, Nahit Menteşeler vardı. Bunlar güçlü siyasetçilerdi. Aydın’a yatırım getiriyorlardı, kaynaklar aktarıyorlardı. Ama bugün gerek iktidar gerek muhalefet milletvekillerine baktığınız zaman hepsi keyfine düşkün insanlar. Seçim zamanında ara sıra uğruyorlar. Vatandaşın arasında hiç yoklar. Ama Türkiye’nin kaynaklarının Aydın’a aktarılması, Aydın’da büyük projeler yapılması anlamında yoklar. Zaten sokağa çıkıp sorduklarında vatandaş hiç birini tanımıyor. Onun için bu düzen zafer partisi ile değişecek.

 

Geçtiğimiz günlerde Suriyelilerin memleketine dönmeleri için imza kampanyası düzenlediniz. Katılım nasıldı, vatandaşların tepkisi nasıldı...?

Bizim Türk siyasetine Zafer Partisinin girmesiyle birlikte Atatürk’ün cumhuriyetine sahip çıkma noktasında bu sığınmacı meselesini Türk siyasetine taşıyarak, Türk milletinin rahatsızlığını siyasete taşıdı ve bu konuda artık bütün siyasetçiler biz de göndereceğiz moduna gelmeye başladı. Önce diyorlardı ki Afganlar olmazsa koyunları kim güdecek Türkiye’de, Suriyeliler olmazsa ameleliği kim yapacak. Bunlara ihtiyaç var demeler, Almanya’daki Türkleri örnek göstermeler, ensar muhacir gibi yumuşak kılıflarla misafir yumuşatmaları falan filan gibi Türk milletine bu istilayı yutturmaya çalışıyorlardı. Ama bugün Zafer Partisi siyaset sahnesine çıktı ve dedi ki Türkiye’de tek bir sığınmacı kalmayacak. Biz onları vatanlarına göndererek onlara iyilik yapacağız. İki, bunlara vatandaşlık verilemez çünkü vatandaşlık verilmesi demek Türkiye Cumhuriyeti devletinin tapusuna onları ortak etmek demektir dedi genel başkanımız. Sizin babanızdan gelen tarlaya birileri ortak olsa siz buna razı mısınız? Hayır. Onun için bunların gönderilmesinde bir 10 milyon imza kampanyası düzenleyerek şubat ayı içerisinde bunu içişleri bakanlığına vermek için çalışıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 4 buçuk milyon imzayı aştık. Aydın’da bin 752 imza topladık, çalışmalara devam ediyoruz. Aydındaki hedefimiz 180 bin imza hedef koyduk. Çalışmalara devam ediyoruz.


Partinizin Genel Başkanının Suriyeliler ile ilgili tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Onları memleketlerine gönderme hususuna destek oluyor musunuz?

13 milyon sığınmacıyı Türkiye’de ekonomik olarak kaldırabilecek bir refah seviyesi yok. 13 milyon kişiyi siz bu ülkeye aldığınızda onlara ekmek, aş, ev vermeye kalktığınızda Türkiye’de enflasyon bu noktaya geliyor. Çünkü 13 milyon kişi şu anda 2 milyon konutta kalıyor. 2 milyon konut demek Türkiye’de konut darlığının oluşması demek. Konut darlığından da Türk milletinin kendi evlatları payını alıyor. Üniversite öğrencileri parklarda yatmaya başladı. Sebebi 2 milyon konutun Suriyelilerin işgal etmesi. Göç hareketlerinin hepsinde dram vardır, yokluk vardır. Peki, Türkiye’ye bakın siz hiç parkta yatan Suriyeli gördünüz mü? Demek ki bu emperyalizm tarafından planlanmış Türkiye’yi istilaya, bir iç savaşa götürmeye yönelik bir milli güvenlik hareketidir. O yüzden bizim genel başkanımız bu işi bir devlet krizi olarak görüyor. Dolayısıyla bizim öncelikli olarak Türk vatandaşlarımızın sofralarına, ekmeklerine sahip çıkmamız lazım. Bu vatandaki vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Siz bu meseleyi ensar, muhacir diye yumuşatamazsınız. 13 milyon sığınmacıyı Zafer Partisi olarak biz gönderdiğimizde enflasyon anında yüzde15 düşüyor, ev kiraları hemen düşüyor, Türkiye’deki yoksulluk düşüyor. Hatay en mutlu iller arasındayken bugün en mutsuz iller sıralamasında sondan beşinciye düştü çünkü savaşta gelmiş insanlarla hayat süremezsiniz. Onlar zaten psikolojik olarak şiddet meyilli, travmalı.

 

Zafer Partisi olarak herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayı düşünüyor musunuz..?

Bizim öncelikli olarak Cumhur İttifakı ya da AK Millet İttifakıyla anlaşabilmemiz mümkün değil. AK Millet İttifakı diyorum çünkü onların içinde de AK Parti içinde 11 yıl yer almış, ülkeyi bu hale getirmiş şimdi kalkıp biz muhalifiz diyen partiler var. Bu iki yapılanmadan Türkiye Cumhuriyeti devletinin artık hiçbir beklentisi kalmadı. Biz bu iki ittifaka karşı olarak ittifakımız Türk milleti iledir dedik. Türk milleti ile yaptığımız ittifakta halletmemiz gerek 2 temel meselemiz var. Bir, Türkiye’de millet ne istiyor diye genel başkanımız bir araştırma yaptırdı ve insanların yüzde 85,9’u Suriyelilerin bu ülkeden gitmesi taraftarı. Burada biz hem Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı ile uyuşmuyorduk. Şimdi onlarda yavaş yavaş göndeririz demeye başladılar. Bu da Ümit Özdağ’ın siyasetteki etkisi. İki, biz diyoruz ki 20 yıldan beri iktidarda bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü kullanan iktidar, güç zehirlenmesi yaşıyor. Bunun değişmesi lazım ve bunu değiştirirken de gerçekten Türk milletinin üzerinde uzlaştığı kişiyi bulmamız lazım dedik ve 188 tane kamuoyu anketine göre Mansur Yavaş’ın aday olarak halk tarafından istendiği ortaya çıkmıştır. Bu Türk milletinin sesi. Öbür taraftan HDP destekli 6 artı 1 masada aday olarak Kılıçdaroğlu konuşulunca bizim genel başkanımızda çıktı ve Türk milletinin adayının Mansur Yavaş olması lazım dedi. Mansur Yavaş’ı göreve davet ediyoruz ve bu görevi de Türk milleti adına davet ediyoruz dedi. Hemen arkasından HDP açıklama yaptı ve Mansur Yavaş’ın adaylığı asla kabul edilemez dedi. Dolayısıyla bu iki noktada da biz mevcut ittifaklarla uyuşamıyoruz. Fakat Türk milletinin mutlu olacağı, menfaatlerinin savunulduğu bir ittifak oluşursa o ittifak içerisinde de Zafer Partisi olur ama şu anda böyle bir şey görünmüyor.

 

CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebilir açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP zihniyeti HDP’ye uzak bir zihniyet değil. Gürsel Tekin’de orada çok dürüstçe niyetini söylemiştir. Gürsel Tekin’de bunu birileriyle görüşmeden yapmaz. Burada esas mesele şu; körle yatan şaşı kalkar hesabı iyi partililer bu sefer bağırmaya başlıyorlar biz bunu kabul edemeyiz, HDP’nin olduğu yerde biz olmayız diye kendilerini milliyetçi parti gibi gösteriyorlar. Barış Yarkadaş dün bir açıklama yaptı ve dedi ki HDP desteği ile kazanılan belediyelerde ihale alan İYİ Partililerin isim listesinin hepsi ben de mevcut, kimse yalandan yere konuşmasın dedi. Onun için Gürsel Tekin’in orada söylediği şey çok dürüstçe bir söylemdi. Genel başkanımız zaten altılı masa değil onun bir de bacağı var, HDP dedi. Yani bunlar sürpriz değil. Zafer Partisi gerçek muhalefetin nasıl olması gerektiği zaten gösterdi.

 

whatsapp-image-2022-09-07-at-16-38-56.jpg

whatsapp-image-2022-09-07-at-16-38-46.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler