Aşı olmayan kişilere kısıtlama gelmeli mi?

Aşı olmayan kişilere kısıtlama gelmeli mi?

Ajans Aydın Gazetesi olarak Efeler'de yaşayan vatandaşlara "Aşı olmayan kişilere kısıtlamalar getirilmeli mi?" sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik.

TFF Sağlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığı istişareler sonucunda Seyircilerin Stadyumlara Giriş Şartlarını belirledi. Buna göre, koronavirüs aşısını yaptırmış kişiler, HES kodlarıyla stadyumlarda yerlerini alabilecek. Aşı olmamış ya da Covid-19 hastalığına yakalanmamış taraftarlar ise maçtan 48 saat önce PCR testi yaptıracak. Covid-19'a yakalanmış ancak aşı tarihi henüz gelmemiş taraftarlar da yine HES kodu ile stadyumdaki yerlerini alabilecek. 

TFF tarafından dün açıklanan kararın ardından aşı olmayan vatandaşlara kısıtlama getirilmesi konusu tekrar Türkiye gündemine oturdu. Birçok ülkede aşı olmayan vatandaşların kafe, restoran, konser, stadyum gibi alanlara girişi yasaklanırken benzer kısıtlamaların Türkiye'de de uygulanacağı iddiası tartışmalara neden oldu. 

Bizlerde Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda ki vatandaşlara "Aşı olmayan kişilere kısıtlamalar getirilmeli mi?" sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik.

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR YASAK"

Sınıf öğretmeni olduğunu söyleyen Sevilay Mircan, aşı olmamanın bir hak olduğuna dikkat çekerek "Aşı olmak veya olmamak insanlara kalmış bir şey. Ben aşı oldum fakat çevremde çok fazla olmayan insan var, olmamak için kendince sebepleri de var. Sebepleri olmasına da gerek yok aslında, bu bir tercih meselesi. Böyle yasaklar birçok ülkede uygulanabilir fakat onlar hata yapıyor diye bizde yapmamalıyız. Belli bir gruba tercihlerinde dolayı kısıtlamalar getirmek insan haklarının ihlalidir" dedi.

"KUL HAKKINA GİRİYORLAR"

Aşı olmayan kişilerin diğer vatandaşları tehdit ettiğini ve kul hakkına girdiğini söyleyen Muammer Üstün ise, "Bu aşı olunacak. Sizlerin hiç mi çevresinde birileri koronavirüse yakalanması, bu hastalıkla mücadele etmedi? Aşıyı olacaksınız, hem kendinizi hem de çevrenizdekileri koruyacaksınız. Gerekirse gelsin bu kısıtlamalar, bilim adamları da geleceğini söylüyorlar zaten" diye konuştu.

"EVDEN DAHİ ÇIKMAMALILAR"

Koronavirüs aşısının bir tercih değil zorunluluk olmasını gerektiğini söyleyen Nurcan Fatih, "Aşı olmayan kişilerin bırakın kafeye, restorana gitmelerinin yasaklanmasını, bizle aynı havayı solumaları dahi yasaklanmalı. Biz aşımızı olduk, korunuyoruz, kurallara dikkat ediyoruz fakat bu kişiler hem bizim hem de sağlıkçıların emeklerini boşa çıkarıyorlar" ifadelerini kullandı.

"AŞI OLMADIM, OLMAYACAĞIM"

Koronavirüs aşısına güvenmediğini, bu yüzden olmayı tercih etmediğini söyleyen Hasan Demirer, kendilerine herhangi bir kısıtlama uygulanması halinde bu yasaklara uymayacağını ifade etti. Demirer, "Ben aşı olmuyorum çünkü bir sürü bilim adamı da olmuyor. Ben bu insanlardan daha mı çok şey biliyorumda gidip aşı olayım? Onlar aşıya güvenmiyorlarsa bir bildikleri vardır, bende olmayacağım. Eğer bana ve diğer aşı olmayan vatandaşlara bir yasak gelirse buna da uymam" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler