ASKİ KUŞADASI’NDA YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

ASKİ KUŞADASI’NDA YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Aydın’ın 17 ilçesinin altyapısını kalıcı hizmetlerle yenileyen ASKİ, Kuşadası’nda kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla altyapı yatırımlarına aralıksız devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin ihtiyaç duyduğu her yerde yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) Kuşadası’na yaptığı büyük yatırımlardan biri olan 20 kilometrelik Kirazlı İçme Suyu ve İsale Hattı’nın yapım çalışmaları son sürat devam ediyor.

DEV PROJE HIZLA İLERLİYOR

Çalışmalar kapsamında dev içme suyu borularının döşemesi sürerken dağ yamaçlarında başlayan hat mahalle aralarına kadar uzandı. 19.7 milyon TL yatırım yapılarak sürdürülen bu çalışma ile Kuşadası'nın uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak bir altyapı oluşturulmuş olacak.

Kirazlı Hattı kapsamında yüksek kapasiteli bir su deposu da yapılıyor. 2 bin metreküp hacimli içme suyu deposu, mevcut olan ve yeni açılan kuyulardan elde edilecek suyun toplanmasını sağlayacak ve mevcut olan merkez şebeke deposu, kadınlar denizi deposu ve Uydukent deposunu besleyecek.

DAVUTLAR KANALİZASYON HATTI TAMAMLANIYOR

ASKİ’nin Kuşadası’nda diğer büyük bir çalışması da Davutlar’da sürüyor. Binlik borular kullanarak Davutlar bölgesi kanalizasyon hattının daha geniş ve uzun ömürlü olması için çalışma yapan ASKİ ekipleri bu çalışmada sona yaklaştı. Terfi merkezi 3 ile Davutlar bölgesinin önemli bir kısmı için kanalizasyon hattı yapılmıştı. Buna ek olarak terfi merkezi 2 de tamamlanınca bölgenin tamamının kanalizasyon hattı bitirilmiş olunacak.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM YARATMIŞ OLACAĞIZ

Yapılan çalışmaların Kuşadası’nın altyapısı için kalıcı yatırımlar olduğuna dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kirazlı hattı Kuşadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için çok önemli bir yatırım oldu. Kuşadası’nın tümünü ilgilendiren ve özellikle yaz aylarında artan nüfusun içme suyu ihtiyacına cevap verecek olan bu hat ile köklü bir çözüm yaratmış olacağız.” dedi.

su-deposu.jpg

davutlar-kanalizasyon-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler