"Atatürk'ün matematiğe olan heyecanı Efeler'e yansıdı"

"Atatürk'ün matematiğe olan heyecanı Efeler'e yansıdı"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay kente bir imza daha atarak, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nı Efeler’e kazandırdı.

Seçimden önce verdiği sözleri ardı ardına hayata geçiren ve bu yönüyle Efeler halkı tarafından “sözünü tutan başkan” olarak tanınan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Türkiye’de bir ilke imza attı. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verildiği, emsalleri arasında dünyanın en büyük matematik ve bilim parkı olan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Efeler halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen coşkulu törenle hizmete açıldı.

Kemer Mahallesi Kocatepe Caddesi’ndeki açılışa; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler Belediye Meclis Üyeleri, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve merkez yürütme kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“EĞİTİME ALTERNATİF KATKI SUNMAYI AMAÇLADIK”

Seçim vaatlerinden birini daha yerine getirmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Bu parkı yapmak isterken gerekçelerini seçimden önce sizlerle paylaştım. Oy verdiniz, seçtiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bu beş yıllık süre içinde verdiğim tüm sözleri yerine getireceğim.” dedi.

Yapımı tamamlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nın ayrı bir öneminin olduğunu vurgulayan Başkan Atay, şöyle konuştu:

“Hayatın her alanında matematik var. Bilimlerin anası, temeli matematik. Matematiği öğrendiğiniz zaman her problemi kolayca çözme şansına sahipsiniz. Bazı ülkelerde yazılım çok öne geçti. O ülkelerde 0-5 yaş arasında çocukların matematikle buluşmasına imkân sağladılar ve bugün yazılım alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri haline geldiler. Hepimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse biz de ülkece bunu yapabiliriz. Eğitime alternatif bir katkı sunmak amacıyla parkımızı inşa ettik. Bu eser için çok emek verdik. Müdürlerime, işçi kardeşlerime teşekkür ederim. Gece gündüz çalıştılar. Parkın inşasını ihalesiz bir şekilde kendi imkânlarımızla yaparak 300 bin liradan fazla tasarruf gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ederim.”

“ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ IŞIKLA PARKIMIZI ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN EDİYORUZ"

Konuşmasının devamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Arapça matematik terimlerine Türkçe karşılıklar bularak yazdığı geometri kitabını hatırlatan Başkan Atay, “Büyük Önder’in matematiğe olan sevgisi ve heyecanı bize de yansıdı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu park, onların temel eğitimlerine katkı yapmaya yönelik en büyük hizmet diye düşünüyorum. Atatürk’ün gösterdiği ışıkla, burada çocuklarımıza matematik parkımızı armağan ediyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın buraya bir başka açıdan bakmalarını istiyoruz. Onların buraya bakarken ileride bilim adamı olabilecekleri, Nobel ödülü alabilecekleri yönünde hayaller kurmalarını istedik. O nedenle de matematik ve bilim parkımıza Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adını verdik. Burası herkese açık. Engelli yurttaşlarımızın, gençlerimizin bu parktan yararlanabilmeleri için her türlü olanağı sağladık. Zeytin ağaçlarını görüyorsunuz, çevreye zarar vermeden, tek bir ağaç kesmeden bu parkımızı inşa ettik. Gelecekte ülkeyi yönetecek olan çocuklarımıza bir ışık olmak, yol göstermek istedik. Parkımızın kapıları Efeler’deki özel, resmi, tüm okullara sonuna kadar açık. Hepinizi çok seviyorum. Gelecek günlerde hepinizle bir arada olmak istiyorum. Bilime katkı sağlayacak olan bu parkın hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu. Başkan Atay, açılış kurdelesini törene katılanlarla birlikte keserek Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nı Efelerlilerin hizmetine sundu.

whatsapp-image-2021-10-06-at-17-35-34.jpeg

whatsapp-image-2021-10-06-at-17-35-31.jpeg

whatsapp-image-2021-10-06-at-17-35-29.jpeg

whatsapp-image-2021-10-06-at-17-35-30.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler