AYÇEP: "Kent Meydanı'nda sandık kurulsun"

AYÇEP: "Kent Meydanı'nda sandık kurulsun"

Adnan Menderes Stadyumu yıkılırken yerine ne yapılacağı merak konusu oldu. AYÇEP, arazinin yeşil alana dönüştürülmesi gerektiğini ve takipçisi olacaklarını dile getirdi.

HABER: (Berna AYDIN)

1950 yılından beri Aydın’da spora hizmet eden Adnan Menderes Stadyumu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanmıştı. Daha stat yıkılmaya başlanmadan yerine ne yapılacağı merak konusu oldu ve her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Yıkımın bitmesine az bir süre kala Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP), alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi ve halka hizmet etmedi gerektiğini savundu. AYÇEP yönetim kurulu üyesi Hatice Şahin, “Söz konusu alanın Aydın’ın doğal yapısına ve kültürüne uygun bir şekilde imar edilmesi şartıyla yeşil alana dönüştürülmesidir. Aydın Çevre ve Kültür derneği olarak doğaya faydalı her projeye katkı sunacağımızı fakat belirli kişi ve kurumların söz konusu araziyi rant alanına çevirmesine müsaade etmeyeceğimize, sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.” ifadelerini kullandı.

d8016f12-e970-4dd0-abfb-6f2884fe279e.jpeg

Üyeleriyle birlikte arazinin yeşil alan olmasını isteyen ve halk olarak beton yığınları arasında sıkıştıklarını dile getiren AYÇEP başkan Mehmet Vergili şu ifadeleri kullandı: “Aydın’ın kalbi olan 70 yıllık bu yerin geleceği hakkındaki belirsizlik hale sürmektedir. Aydın’ın, Efeler’in göbeğinde yer alan bu yerin halkın kullanıma açık bir şekilde uygun hale getirilmesini istiyoruz. Bu alanın yeşil alanlara dönüştürülerek halkın kullanabileceği bir alan olarak düzenlemesini talep ediyoruz.”

81f419e5-0f4a-4aa7-9e4b-2286f6d2ca24.jpeg

Meydana sandık kurup halkın görüşlerini alarak bir karar verilmesi gerektiğini savunan AYÇEP başkanı Vergili, “Biz çevreciler olarak önerimiz sandık kurulsun ve halk buraya ne yapılması gerektiğini kendisi karar versin.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler