AYDIN VALİSİ KENT PROTOKOLÜ İLE VEDALAŞTI

AYDIN VALİSİ KENT PROTOKOLÜ İLE VEDALAŞTI

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Eskişehir’e atanan Vali Hüseyin Aksoy veda yemeği düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Eskişehir’e atanan Vali Hüseyin Aksoy veda yemeği düzenledi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, bir otelde veda yemeği düzenledi. Aydın’daki son akşamında protokol üyeleriyle bir araya geldi.

Yemekte konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Vali Aksoy, "18 Haziran 2020 tarihinde başladığım Aydın Valiliği görevinden Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Eskişehir Valiliğine atandım. Aydın benim valilik olarak altıncı vilayetim. İlk valiliğim Muğla, Mersin Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve ardından Aydın Valiliği 3 yıl 2 ay görev süresini tamamlama onuruna eriştim.” ifadelerini kullandı.

Aydın’da görev yaptığı 3 yılı değerlendiren Vali Aksoy, Aydın’ın Türkiye’nin önemli bir şehri olduğunu ifade etti. Aydın ihracat itibariyle 1 milyar doları aşan ihracata ulaştığını söylen Aksoy, Aydın- Denizli otoyolu, Şehir Hastanesi, Adliye Sarayı’nın ihalesi ve Sarıçay Barajı gibi Türkiye’nin ekonomisine çok ciddi katkılar sunacak çalışmalarının ihalelerini gerçekleştirdiğini belirtti.

Aydın’da kültür turizm anlamında yaptığı yatırımlardan bahseden Vali Aksoy, "Konak kısa zamanda tamamlanacak. Kavaklı Cami inşaatını tamamladık ve ibadete açıldı. Nazilli Dualar Camii devam ediyor. Didim'deki Apollon Tapınağının yanındaki tarihi bir binanın ihalesini yaptık. Restorasyonu yapılıyor. Karacasu'daki eski askerlik şubemizin Gençlik Merkezi olabilmesi adına proje ihalesine çıktık. Türk demokrasisinde çok önemli noktalardan biri olan Türkiye'nin ilk seçilmiş kadın muhtarı Gül Esin'in evini kamulaştırdık ve oranın bir müze ani evi haline getirilmesi için çalışma başlattık. Bunlar Aydın'a kültür ve turizm anlamında yaptığımız yatırımlardan sadece bir kısmı" dedi.

-Aydın turizm açısından potansiyeli yüksek-

Aydın’ın turizm potansiyellini yüksek olduğunun altını çizen Vali Aksoy, Farklı başlıklar içerisinde bu turizmle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Şuanda yetkili arkadaşlarımız bir çizelge halinde çalışma programına son şeklini vererek ilgili kurumları bu konuda görevlendirmeyi amaçladık. Yapılan bu çalıştayın hedefe ulaşması adına çalışma mutlaka tamamlanacaktır." diye konuştu.

Vali Aksoy, konuşmasının sonunda herkese teşekkür etti.

Veda yemeğine, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, partilerin temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler