Aydın Zeren'e ağlıyor...

Aydın Zeren'e ağlıyor...

Aydın'da KYK kız öğrenci yurdunda asansör çökmesi sonucunda ADÜ 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirdi.

Aydın Adnan Menderes Işıklı KYK kız öğrenci yurdunda meydana gelen olayda, asansör çökmesi sonucu 15 öğrenci yaralanırken ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirdi

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Asansör çökmesi faciasının bir ihmal ve önlem alınmamasından kaynaklandığını dile getiren öğrencilere yanıt Aydın Valisi Yakup Canbolat’tan geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" dedi.

İHMAL VAR MI?

1 kişinin hayatını kaybettiği 15 kişinin yaralandığı vahim olayda öğrenciler, asansörlerin bakımlarının yapılmadığı ve dile getirilmesine rağmen hiçbir önlem alınmadığı öne sürerken, kız yurdu karşısında bulunan erkek öğrenci yurdunun asansörlerinin de çalışmadığı bildirildi.

KYK YURDUNA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Acı olaydan sonra olay yerine gitmek isteyen pek çok öğrenci, Atatürk Kent Meydanı'nda toplanarak Işıklı Kyk Kız yurduna yürümek istedi. Ancak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gençleri sakinleştirerek, yürüyüşü yaptırmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler