Aydın'a gelen depremzede: 'Allah başımızdan eksik etmesin böyle bir devleti'

Aydın'a gelen depremzede: 'Allah başımızdan eksik etmesin böyle bir devleti'

Son dakika.. Haberler.. Haber Aydın.. Aydın.. Son dakika Aydın haberleri.. Aydın haberleri.. Ajans Aydın.. Aydın haber.. Son haberler.. Haber.. www.ajansaydin.com Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Ajans Aydın’a abone olun

Aydın'da gönüllü kadın ve erkek kuaförleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı kente gelen depremzedelerin saç bakımlarını ücretsiz yapıyor.

Aydın Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası, deprem dolayısıyla "İyilik seferberliği" adı altında çalışma başlattı.

Bu kapsamda gönüllü kuaför ve berberler, kentteki misafirhane ile KYK yurtlarında kalan depremzedelerin saç bakımlarını ücretsiz yapıyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) misafirhanesinde gazetecilere açıklama yapan Oda Başkanı Serhan Avşar, projeye 4 gün önce başladıklarını, depremzedelerle sohbet edip acılarını paylaşmalarının yanı sıra onların bakımlarını da yaptıklarını söyledi.

Avşar, "Tabi ki gidenleri geri getirmek mümkün değil. Fakat kalanlar noktasında biz de sivil toplum kuruluşları olarak bu noktada elimizi taşın altına koyarak var gücümüzle el ele çalışacağız. Bu büyük felaketi inşallah el birliği ile atlatacağız. Hatay'ı da Maraş'ı da Malatya'yı da Adıyaman'ı da inşallah el birliği ile kuracağız." dedi.

Kahramanmaraş'tan gelen depremzede Ali Kaynar da (49) depremde evinin zarar görmesinden dolayı Aydın'a geldiğini belirtti.

- "Allah başımızdan eksik etmesin böyle bir devleti"

Depremin ardından çok sayıda kişinin gönüllü olarak bölgeye geldiğini aktaran Kaynar, şöyle devam etti:

"Ben o insanların depremde bu yardımları, koşmalarını görünce inan çok duygulandım. Bu kadar beklemiyorduk ama rabbim hepsinden razı olsun. 'Devlet millet neredeydi, bu belediye neredeydi...' ağabey Allah rızası için rica ediyorum, şu ülkede dedikoduculuk, fitneciliği çıkaranlar artık yeter. Yani diğer illerden yardıma gelen insanlar gelene kadar o enkazların üzerinde polis ağabeyler vardı. Belediyede çalışanı kardeşlerimiz vardı. Binlerce bina yıkılmış. O an için hangi birinin başında olacaktı devlet. Yine de helal olsun iyi yetişti. Bu işin altında da iyi kalktılar iyi de kalkıyorlar. Ben tebrik ediyorum yani. Allah başımızdan eksik etmesin böyle bir devleti, böyle bir milleti, böyle bir iktidarı. Ben herhangi bir parti falan da tutmuyorum. Hepsinden Allah razı olsun."

Adıyaman'dan gelen Besni Barış Atar da kente geldikleri günden itibaren herkesin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, "Yerleştiğim günden bugüne bütün çalışanlardan Allah kat kat razı olsun. Her bir eksiğimizle ilgilendiler. Sonunda berber ihtiyacımızı da karşıladılar. Biz demeden geldiler karşıladılar gerçekten. Allah kimseye yaşatmasın. Biz yaşadık. Bundan sonra inşallah dilerim son olur." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler