Aydın'da 177 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Aydın'da 177 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yaz tatiline girilmesi nedeniyle yayınladığı mesaj ile öğrencilere ve velilere seslendi.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının 2. dönemi bugün itibariyle son buldu. Milyonlarca öğrenci, pandemi etkisiyle geçen senenin ardından karnelerine kavuşarak yaz tatiline giriş yaptı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yaz tatiline girilmesi nedeniyle açıklama yaptı. Aydın'da bulunan 581 okulda 177 bin 490 öğrencinin ve 14 bin 467 öğretmenin yaz tatiline girdiğini belirten Okumuş, "Bir yıl boyunca gerek uzaktan, gerekse yüz yüze eğitim sürecinde göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmalarından dolayı tüm yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Salgın tedbirlerinin etkisi altındaki bu yılı, başarılı ve özverili şekilde geçiren öğrenci ve velilerimizi kutluyorum." dedi.

"SİZLERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ"

Kent genelinde görev yapan okul yöneticilerine ve öğretmenlere seslenen Okumuş, pandemi döneminde gösterdikleri hummalı çalışma nedeniyle eğitimcilere teşekkür etti. Okumuş, "Kişisel görev ve sorumluluk alanlarımızın değişkenlik gösterdiği bu eğitim öğretim yılında, irade ve insiyatif kullanma yeteneğiniz ile eğitime olan etkinizi bir kez daha gösterdiniz. Eğitimdeki zorunlu dijitalleşmeyle beraber "salgın" ile olduğu gibi "sanal dünya" ile de mücadele ettiniz. Öğrencilerinizin sosyalleşebilmeleri ve kişilik gelişimleri için ilave metotlar, usuller, teknikler uyguladınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek, hakkınızı ödeyemeyiz. Aileniz ve sevdiklerinizle beraber hepinize sağlıklı günler diliyorum." diye konuştu.

"BOŞ ZAMAN KALİTELİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİ"

Öğrencilerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmesinin çok önemli olduğunu, bunun için de velilere büyük görev düştüğünü kaydeden Okumuş, "Tatil döneminde çocuklarımızın dinlenmelerine, boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmelerine, kitap okumalarına imkân sağlamanız, ilgi ve yeteneklerine göre onları desteklemeniz gelişimlerine ve okul başarılarına çok büyük katkıda bulunacağını unutmayınız. Bunun için Bakanlığımız tarafından hazırlanan telafi programı çok önemli bir imkândır." diyerek ebeveynlere seslenerek, çocuklarını telafi programlarına yönlendirmelerini tavsiye etti.

"EYLÜL AYINDA TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE"

Sözlerini öğrencilere seslenerek bitiren Okumuş, "Eğitim konusunun ve kurgusunun odak noktasında sizler varsınız. Onun için uzunca olan son sözlerimi sizlere ayırdım. Biliyoruz ki, salgın döneminin kendine has şartları altında zor günler yaşadınız.

Bu hal ve gidiş içinde bizler de tüm gücümüzü sahaya sürerek, eğitim, öğretim, yönetim hizmetlerimizi öğrencimizin bulunduğu her eve götürmeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Bu bağlamda Bakanlığımızın öncülüğünde hazırlanan "Telafide Ben De Varım" programı sizlerin sosyal, duygusal, kültürel, sportif ve akademik anlamda gelişiminize katkıda bulunacak çok alternatifli bir eğitimler bütünüdür.

Yaz sezonunu telafi programı ile değerlendirmenizi, salgın sebebi ile sekteye uğrayan, eksik kalan veya uzun zamandır almayı düşündüğünüz eğitimleri almanızı tavsiye ediyorum.

Eylül ayında, sağlıkla ve selametle, okul bahçelerimizde ve sınıflarımızda, tekrar görüşmek temennisiyle, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize iyi tatiller diliyorum." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-07-02-at-17-50-29-1.jpeg

whatsapp-image-2021-07-02-at-17-50-29.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler