Aydın'da 19 Mayıs coşkusu

Aydın'da 19 Mayıs coşkusu

Efeler'de birçok siyasi parti, STK, vatandaş ve Efeler Belediyesi'nin katılımı ile 19 Mayıs coşkusu yaşandı.

Samsun'da bağımsızlık ateşi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakılalı 102 yıl oldu. Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ve Türkiye'yi özgürlüğe taşıyan yolculuğun başladığı gün 1935'te Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başladı.

Aydın'da coşkuyla kutlanan bayram için Efeler Belediyesi, İYİ Parti İl Örgütü, Sivil Toplum Kuruluşları ve Aydın Barosu tarafından Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda kutlama düzenledi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği program, renkli görüntülere sahne oldu.

19 Mayıs Tertip Komitesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan törende, Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Komite üyeleri tarafından etkinlikte gerçekleştirilen konuşmada şu ifadelere yer verildi;

"Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 16 Mayıs sabahı işgal donanması zırhlılarının arasında Boğaz'dan Karaköy'e geçerken "Geldikleri gibi giderler!" diyerek

Samsun'a çıkmasının ve özgürlük meşalesini yakmasının 102. yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun!

Tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919'da, bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koyarak, var olma mücadelesini başlattı. sonra 19 Mayıs 1919'da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da bağımsızlık mücadeleleri için örnek olmuştur. arkaplan drolar, kararı adımlara gelen o Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmek yerine; yenilmiş, çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarihimizi 1919'dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum" sözlerine karşılık, 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık mücadelesini "Hedefimiz Karadenizdir" diyerek başlatmış ve tam da bu nedenle 19 Mayıs'ı  doğum günü kabul etmiştir. Bu emirden üç yıl, üç ay sonra işgalcileri denize dökmek için Milli Mücadelenin son emrini vermiştir: "Hedefimiz Akdeniz!"

Atatürk'ün, 19 Mayısı "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak armağan ettiği ulusumuzun geleceği gençlerimiz ise bugün eğitim ve çalışma koşulları başta olmak üzere ciddi sorunlarla karşı karşıyadır.

Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Liyakat terk edi torpile dayalı işe alımlar gençlerimizin ülkesine olan İnancını yaralamakta ve ülkemizin saygın üniversitelerinden mezun olan, üst düzey eğitim almış gençlerimizin hızla yurt dışına gitmesine neden olmaktadır. Her geçen gün beyin göçü artmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuş, eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırmıştır. Özellikle pandemi döneminde daha da ağırlaşan fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır. Var olan ekonomik krizin salgınla birlikte daha da derinleşmesi, eğitimli ve eğitimsiz gençler arasında işsizlik oranını yükseltmekte, gençlerimiz önce yoksulluğa sonra da bunun beraberinde getirdiği bunalıma mahkum edilmektedir. içinde bulunduğumuz süreçte üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmekte, gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaya çalışılmaktadır. Tüm gençlerimizin kamusal, bilimsel, laik ve çağdaş eğitimden eşit koşullarda yararlandığı, gelişimleri için her türlü baskıdan uzak özgürce seçimlerini yapabildikleri, iş güvencelerinin sağlandığı, onurlu bir yaşam sürdürdükleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlerimiz, Atatürk'ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Unutmayalım; Atatürk, Cumhuriyeti geleceğimiz olan gençlerimize emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye'yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir.

Bu ülke demokrasisinin mihenk taşı olan sendikalar, odalar, dernekler, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk'e, O'nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitime her şeye rağmen sahip çıkacak ve aydınlık geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yanında olacaktır.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güvencesi gençlerimiz başta olmak üzere, tüm ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor. başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz."


whatsapp-image-2021-05-19-at-17-24-10-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-19-at-17-24-10.jpeg

whatsapp-image-2021-05-19-at-17-24-11-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-19-at-17-24-11-2.jpeg



whatsapp-image-2021-05-19-at-17-24-11.jpeg

whatsapp-image-2021-05-19-at-17-26-57.jpeg

whatsapp-image-2021-05-19-at-17-29-01.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler