AYDIN'DA ANAOKULLARI KAPATILDI MI?

AYDIN'DA ANAOKULLARI KAPATILDI MI?

Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar ile Aydın'daki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarındaki eğitim öğretim faaliyetlerinin 4 Ocak 2021'e kadar uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Aydın'da, il genelinde giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümler nedeni ile anaokulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitimin uzaktan devam ettirilmesi kararlaştırdı.

Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan karar, veliler ve eğitimciler tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "29.11.2020 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile Aydın'daki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarındaki eğitim öğretim faaliyetlerinin 30.11.2020 04.01.2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

screenshot-2020-11-29-aydin-mem-twitterda.png

Aydın'da alınan karar 30 Kasım 2020 ile 04 Ocak 2021 tarihleri arasında geçerli olacak. Karar resmi ana kulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında geçerli olacak. Aydın'da özel anaokulları içinse henüz alınmış bir karar yok.

"PANDEMİNİN ÖZELİ RESMİSİ OLMAZ"

Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararın özel anaokullarını kapsamaması ise tepkilere neden oldu. Giderek artan koronavirüs vakalarının kendilerini de korkuttuğunu belirten eğitimciler, küçük yaşlardaki öğrencilerinin yaşları itibariyle sürekli birbirleri arasında temas halinde olduklarını belirtti.

Aydın'da özel bir kurumda Okul Öncesi Öğretmeni olan K.T. alınan kararın yanlış olduğunu düşündüğünü belirtti ve ekledi, "Okullarda yüz yüze eğitim tabii ki en etkili yöntem fakat yüz yüze eğitimden  önemli bir şey varsa o da sağlık. Şu an Aydın'da devletin her kısım ve kademesinde uzaktan eğitim gerçekleşirken özel anaokullarının açık olması kabul edilemez. Yapılan uygulama ve alınan kararlar çifte ayrımcılıktır.

Eğer bir risk varsa bu herkes için var. Toplu ve kapalı ortamlarda bu kadar süre bulunmak çok riskli. Bizlerinde aileleri var, onlarıda düşünmek zorundayız. Her şeyin telafisi olur ama sağlığın olmaz. Pandeminin özeli resmisi olmaz. Bu bizler kadar öğrencilerimizi de riskli gruba sokuyor.

Ayrıca bu konu genel olarak il ve ilçelere bağlı olarak değişmesi gereken bir duum değil, tek elden yönetilmeli"


"OKUL ÖNCECİLER ÖLMÜYOR MU?"

F.H., Aydın'da özel bir kurumda Okul Öncesi Öğretmeni. Alınan kararın kendileri ve öğrencileri için büyük bir risk oluşturduğunu düşünen ve kendilerine neden ayrımcılık yapıldığını sorgulayan F.H., alınan karar hakkında, "Geçtiğimiz pandemi döneminde özel ana okullarının, resmi okullardan erken açılmasının sebebi olarak okul öncesi eğitimin önemi gösterildi. Fakat asıl gerçek çalışan annelerin çocuklarına bakamamasıydı. Aydın'da alınan yeni kararla beraber yine bir ikilik oluşturuldu.

Okul öncesi öğrencilerimin yaşları itibariyle, herhangi bir virüs şüphesi ile hasteneye götürüldüklerinde durumları çok ağırlaşmadığı sürece bir test uygulanmıyor. Bu da eğer öğrencilerim virüs taşıyorlarsa dahi okulların karantinaya alınmamasına sebep oluyor. Böylece hastalık pek çok kişiye yayılabilir ve yayılanlarda bu virüsten dolayı hayatlarını kaybedebilir.

Bizim çalışma koşullarımız okul önceciler olarak pandemi olsada olmasada oldukça ağır. Çalışma saatlerimiz bir çok meslektaşımıza göre daha uzun. Bu pandemi sebebiyle de ekstra bir yük biniyor sırtımıza fakat ne veliler ne de alınan karar ile gördüğümüz üzere yetkililer bunu görüyor. Bizim de bir ailemiz var, acaba okul önceciler virüsten dolayı ölmüyor mu sanıyorlar?

Bizim öğrencilerimiz maske taksalar dahi oyun oynamaları ve hareketli olmaları sebebi ile durmadan temas halindeler. Virüsün en etkili yayılma yolunun temas olduğu söyleniyor ve ne yazık ki bizim bu yaştaki öğrenciler ile kendi aralarında ki teması sıfıra indirebilmemiz gibi bir durum yok"
dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler