Aydın'da ekmeğe zam geliyor!

Aydın'da ekmeğe zam geliyor!

Aydın’da ekmeğe zam var mı yok mu tartışmalarına son noktayı Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ koydu. Akdağ, Aydın’da 1 lira 25 kuruşa satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 50 kuruş olacağını söyledi.

Aydın’da yeni yılın en çok merak edilen konularından biri olan “ekmeğe zam yapılacak mı” sorusu cevabını buldu.  Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, 1 lira 25 kuruşa satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 50 kuruş olacağını söyledi.

 

BAŞVURUYU YAPTIK

 

Efeler ilçesinde bulunan 45 fırın işletmesi ile birlikte il genelindeki fırıncılardan girdi maliyetlerinin artmasının arından zam talebi olduğunu ifade eden Akdağ, ekmekle ilgili yeni fiyat tarifesi belirlenmesi için Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne başvurduklarını açıkladı.

 

Birliğin yapacağı komisyon toplantısında alınacak karar doğrultusunda belirlenecek yeni fiyat tarifesine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izin vermesiyle uygulamaya geçeceğini belirten Akdağ, “Bakkal, market ve fırınlardan şuan 200 gram ekmek 1 lira 25 kuruştan satılıyor. Üyelerimizden ekmeğe zam yapılmasıyla ilgili talep geldi. Biz de bu talebi üst kuruluşumuza ilettik. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından, sanırım Şubat ayından itibaren 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruş olacak. İl genelinde bu fiyat tarifesi uygulanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler