Aydın'da ev fiyatları aldı başını gidiyor

Aydın'da ev fiyatları aldı başını gidiyor

Türkiye’de ekonomik dalgalanmaların yaşandığı inşaat sektöründe ev fiyatları aldı başını gidiyor. 1+1 evlerin fiyatları 650 bin TL’den başlıyor. 

(Haber: İshak YAZICI)

İnşaat sektöründe artan maliyetlerle beraber ev fiyatları ateş pahası oldu. Konuyla alakalı AJANS AYDIN gazetesine açıklamalarda bulunan gayrimenkul danışmanı Erkan Ergün, “Kahramanmaraş depreminin ardından ev fiyatlarından çok sağlamlığı soruluyor. Konut satışları da geçen yıla göre oldukça düştü” dedi. 

“KONUMA GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR”

Aydın’ın son dönemde ciddi göç aldığına ve buna bağlı konut ihtiyacının karşılanamadığına vurgu yapan Ergün, “Tabi ihtiyaç oldukça yeni inşaatlar yapılıyor. Ancak maliyetler oldukça yükseldi. Buna bağlı olarak ikinci el 1+1 evlerin fiyatı 650 bin liradan başlıyor. Yeni yapılan 1+1 evler 1 milyona dahi satılıyor. Tabi buna bağlı olarak kira fiyatları da artıyor. 3 bin 500 olan kiralar yarın daha da artacak. Bu enflasyona da bağlı” diye konuştu. 

“FİYATLARIN DÜŞMESİ ÖN GÖRÜLMÜYOR”

Günümüzde gelir gider dengesi çok farklılaştı diyen Ergün, “Elinizdeki bütçenin çoğunluğu ev kirasına gidiyor. Bu bütçeyle ev de alamıyorsunuz. Fiyatların mevcut şartlarda düşmesi mümkün değil gibi. Bir de arsa sahibi ile müteahhit arasında yaşanan anlaşmazlıklar olduğunda konut yapılmıyor. İhtiyaç daha da artıyor. Bu da satılık evlere ilgi gösterilmesine ve fiyatların artmasına neden oluyor” dedi.

resim-2023-03-27-180154431.png

resim-2023-03-27-180159112.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler