AYDIN'DA 'HDP KAPATILSIN' SESİ YENİDEN YÜKSELDİ

AYDIN'DA 'HDP KAPATILSIN' SESİ YENİDEN YÜKSELDİ

Türkiye Gençlik Birliği Aydın İl Teşkilatı üyeleri HDP'nin kapatılması için Atatürk Kent Meydanı'nda düzenledikleri imza kampanyasına bugün de devam etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan gelişmede iddianame, Yüksek Mahkeme'ye gönderildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, yazılı açıklamasında, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan siyasi partilerin, toplumun ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunmayı amaçlayan kurumlar olduğunu belirtti.

Siyasi partilerin bu amaçlarını evrensel ve demokratik hukuk kuralları çerçevesinde barışçıl yollarla gerçekleştirmelerinin esas olduğunu vurgulayan Şahin, bununla birlikte Anayasa'nın 68/3. fıkrasında ve Siyasi Partiler Yasası'nın 90. maddesinde, siyasi partilerin faaliyetlerini Anayasa ve kanun hükümleri çerçevesinde sürdürmeleri gerektiğinin düzenlendiğini hatırlattı.

Öte yandan, son olarak 31 Mart'ta Anayasa Mahkemesi eksiklik tespit ederek oy birliğiyle iddianamenin iadesine karar verdi. İade kararının, "partinin yetkili organlarının eylemleriyle Anayasa'nın 68 ve 69. maddesinde düzenlenen 'odak olma' fiili arasında gerekli ilişkilendirmelerin yapılmadığı" tespitine dayandığı öğrenildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Anayasa'nın 68 ve 69. maddesindeki "odak olma" fiili kapsamında partililerin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği iddiasıyla ilgili eylemlerinin iddianamede yeterince işlenmediği tespitini yaptı.

"PKK'NIN PARTİSİNİ MECLİSTE İSTEMİYORUZ"

Yaşananların ardından Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda HDP'nin kapatılması için imza kampanyası düzenleyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Aydın İl Teşkilatı üyeleri, kampanyalarına bugünde devam etti. Ajans Aydın muhabirine kampanyaları hakkında açıklama yapan TGB Aydın İl Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu üyesi Can Karabalcı, bugüne kadar binlerce imza topladıklarını, katılımın yoğun olduğunu söyledi. Karabalcı, "Aydın’da kampanya çok iyi gidiyor. Aydın zaten potansiyel milliyetçi bir şehir, o milliyetçi damarı barındıran bir şehir, bir kent. HDP’nin kapatılması noktasında da çok duyarlı vatandaşlarımız, burada çok kısa sürede binlerce imzaya ulaşmış durumdayız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terör propagandası yapılmasının yanlış olduğu söyleyen Karabalcı, "Aydın’da ve Türkiye’nin her yerindeki 79 merkezde HDP’nin kapatılması için imza kampanyaları düzenliyoruz. Aydın’da da bunu örgütlüyoruz çünkü bu Türk gençliğinin omuzlarında bir görev; Diyarbakır annelerinin ve Türk milletimizin bizlerin omuzlarına yüklediği bir görev.

Mecliste PKK’yı istememek en meşru eylemdir. Çünkü Atatürk’ün kurduğu gazi meclisinde “biji serok apo” sloganlarının atılması ve çeşitli kışkırtıcı söylemler hepimizin yüreğine dokundu. Bunun için bizlerde meydanlardayız. Türk milletini de bulundukları illerde imza masalarına giderek bizlere destek vermeye davet ediyoruz."
diye konuştu.

Bazı vatandaşların oy atarken HDP'ye hakaretler saydırdığını da dile getiren TGB Aydın İl Teşkilatı üyeleri, HDP'nin destekçisi olduğu düşünülen kürt kökenli vatandaşların da imza kampanyalarına destek verdiğini belirtti. Karabalcı, "Tepki veren vatandaşlarımız var fakat özellikle şunu gördük ki, aslında bizleri de şaşırtan bir sonuç, Kürt vatandaşlarımız HDP’ye karşı daha sert çıkışlarla geliyorlar, hatta  hakaret ediyorlar." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-04-07-at-16-33-43.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler