Aydın'da imam hatip okulları bu toplantıda buluştu

Aydın'da imam hatip okulları bu toplantıda buluştu

Aydın İmam Hatipliler Derneği (AYİMDER) ‘nin düzenlediği toplantıya, Aydın’da bulunan imam hatip okulları katıldı.

Bizim Bahçe' de düzenlenen toplantıya Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif Yılmaz , İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Acar, Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Bey , Aydın ve ilçelerinde ki İmam Hatip ortaokul ve lise müdürleri ile AYİMDER yönetimi ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını dernek başkanı Muzaffer Sönmez yaptı. AYİMDER olarak davetlerini kabul eden Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’a teşekkür etti.

Ve konuşması şöyle devam etti, son dönemde imam hatip okullarında görülen başarı artışının bazı kesim ve kişileri rahatsız ettiğini ve hakaret seviyesinde hadsizleşen bu tür kişilere en iyi cevabın okullarımızın başarı seviyesini daha yukarıya taşıyarak verilebileceğini , bu toplantıda da okul müdürlerimizin sahada karşılaştığı sorunları ve varsa çözüm önerilerini Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Bey’e direkt olarak iletebilmelerini sağlamaya çalıştıklarını ve öğrenci sayılarının artırılması ile başarıların devamının sağlanması için nelerin yapılması gerektiğinin konuşulacağı sohbet ortamında bir toplantıyı organize ettiklerini söyledi. 

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Aydın’da LGS birinci ve ikincilerinin imam hatip ortaokullarından çıkmasından çok memnun olduğunu ve İmam Hatip Ortaokullarının ve liselerinin varsa sorun ve sıkıntılarını dinlemeyi ve çözümü konusunda çalışmaların yapılması için burada olduğunu, öğrenci sayısının arttırılması, nicelik bakımından iyi durumda olan okullarımızın nitelik bakımından daha da iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte AYiMDER gibi STK’ların bu tarz toplantı ve çalışmalara destek olmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Okul müdürlerini dinlemeye hazır olduğunu ve her türlü sorun ve öneri hakkında görüş bildirebileceklerini belirterek sohbet tadında bir ortam arzu ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yaptığı konuşmada Nazif Yılmaz Bey’i ilimizde misafir etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sabahtan itibaren bir kaç ilçemizdeki okulları ziyaret ettiklerini, incelemelerde bulunduklarını belirterek verimli bir günün ardından tüm imam hatip müdürlerinin böyle bir toplantıyla bir araya gelerek güzel bir atmosfer oluştuğunu dile getirdi. 

Sonrasında söz alan İmam Hatip müdürleri gerek okullarına yönelik gerekse genel konularda sıkıntı ve sorunları ile çözüm önerilerini, başarı ve öğrenci artışına yönelik hedeflerini ve çalışmalarını anlattılar.
Sohbet tadında süren toplantı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz  beyin aldığı notlara cevap vermesinin ve yakın tarihte bu tarz toplantıların yapılması temennisiyle sona erdi.

f673f7b1-10af-499a-ba63-f1ac8cd7bc88.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler