Aydın'da İş Arayanlar Müjde

Aydın'da İş Arayanlar Müjde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere toplamda 1000 işçi alımı yapılacak. 25 Kasım’da başlayan başvurularda Aydın’a da 24 işçi alınacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz hafta 1000 işçi alımı yapılacağını müjdelemiş ve alımların İŞKUR aracılığıyla yapılacağını ifade etmişti. O açıklamanın ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ilan metni yayınlandı ve İŞKUR üzerinden de başvurular başladı. Toplamda 1000 işçinin alınacağı alımlarda başvuruların 29 Kasım’da sona ereceği ifade edildi.

 

Bin kişilik işçi alımı için Aydın’a da 24 kişilik kadro açıldı. İşçi kadrosunda dağılım ve kadro sayıları ise şu şekilde oldu. Temizlik Görevlisi - 4, Diğer Teknik Hizmet Personeli - 1, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı – 5 kadın, 6 erkek, Güvenlik Görevlisi (Silahsız) – 5, Çocuk Bakıcısı/Çocuk Bakım Elemanı – 3. 

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

 

‘Temizlik görevlisi’ kadrosundan başvuruda bulunmak isteyen adaylardan en az ortaöğretim mezunu olma şartı aranıyor. Bu kadrodan 4 işçi alımı yapılacak.‘Diğer Teknik Hizmet Personeli’ kadrosunda görev alacak adayların meslek yüksekokul mezunu (önlisans) olması ön şartlar arasında yer alıyor. Mezun olunan bölümler ise Yapı Tesisat Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Yapı Donatım Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma teknolojisi, İklimlendirme Teknolojisi, Soğutma ve Havalandırma, Soğutma Tesisatı, Soğutma Tesisatçılığı, İklimlendirme-Soğutma, Elektronik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektrik Teknolojisi ve Elektrik olarak ifade edildi. Bu kadrodan 1 kişilik kontenjan açılırken ilgili bölümlerden mezun adayların ayrıca KPSS P93 puan türünden en az 60 puana sahip olmaları gerekiyor.

 

‘Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı’ kadrosunda ise erkekler ve kadınlar için 2 ayrı başvuru türü bulunuyor. Erkeklerden 6, kadınlardan ise 5 işçi alımı yapılacak. Adaylar; Sağlık Teknikerliği, Sağlık Bakım Hizmetleri, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Hizmetleri Bakımı, Hemşirelik, Evde Hasta Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Acil Yardım, Paramedik, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği ve Ambulans ve Acil Bakım önlisans bölümlerinden mezun olması ve KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekiyor.

 

‘Güvenlik Görevlisi (Silahsız)’ alımlarında ise 5 kişilik kadro açıldı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylarında ise Güvenlik Görevlisi Kimlik Belgesi (silahsız) isteniyor. Başvurulara en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunları başvuruda bulunabilecek.

 

‘Çocuk Bakıcısı/Çocuk Bakım Elemanı’ alımında da 25 yaşın üzerindeki ( 29.11.1994 tarihi ve öncesinde doğan) kadınlar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca adaylarda Çocuk Gelişimi veya herhangi bir önlisans bölümünden mezun olma şartı aranıyor. Gerekli şartlara ek olarak adayların KPSS P93 puan türünden en az 60 puana sahip olması gerekiyor.

 

NASIL BAŞVURULUR?

Belirlenen kadrolarda gerekli özel şartları taşıyan adaylar başvurularını İŞKUR açık iş ilanları sayfasından yapabilecek. Bu bölümde adaylar gerekli nitelikleri taşıdıkları durumda başvurularını gerçekleştirebilecek. Konuyla ilgili destek almak isteyen adaylar İŞKUR şubelerine giderek başvurularını gerçekleştirebilecek.

 

İşçi alımına başvurmak isteyen adayların bakanlığın sitesinde yer alan ilan metnini dikkatli okumaları ve 29 Kasım’da başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler