Aydın'da kiralar aldı başını gidiyor

Aydın'da kiralar aldı başını gidiyor

Aydın’da son dönemde artan ev kiraları kiracıları kara kara düşündürürken, üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala kente gelecek öğrencilerinde barınma sorunu yaşaması bekleniyor. Konuyla ilgili AJANS AYDIN’a açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Danışmanı Osman Çelimli, “Talep yüksek ancak ev yok” dedi.

Aydın’da uzun yıllardır Gayrimenkul Danışmanlığı yapan Osman Çelimli, Efeler ilçesinde kiralık ev sorunu yaşandığına vurgu yaptı. Çelimli, “Talep çok olduğu için, ev fiyatları da yükseliyor sürekli” dedi.

“KİRALAR 6 BİN LİRADAN BAŞLIYOR”

Vatandaşların ev alacak gücü olmadığından kiralık eve ilgi gösterdiğini belirten Çelimli, “Ancak Aydın’da şuanda ev stoğu bunu karşılamıyor. Olan evlerde kira fiyatları çok yüksek. Bakın 1+1 daireler 6 bin liradan başlıyor. Şuanda kiralık evlerde sirkülasyon çok fazla. Boş daire oldu mu hemen tutuluyor” diye konuştu.

“KREDİ FAİZLERİ ÇOK FAZLA”

Önceki yıllarda ev alımı için genellikle krediye başvuru yapıldığını ifade eden Çelimli, “Şuanda kredi de çekilemiyor. Çünkü kredi oranları çok yüksek. Özel sektörde çalışanlara yüksek kredi verilmiyor. Ekonomik şartlar şuanda ev alımı için uygun değil” dedi.

“EKONOMİLERİ İYİ OLMALI”

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kalan 1+1 evlerin yoğun ilgi gördüğünü belirten Çelimli, “Öncelikle öğrencilerin ev kiralarını karşılayabilecek ekonomiye sahip olmaları lazım. Çünkü burada öğrenciye yönelik evler yapıldı. 1+1 ve 1+0 daireler çok fazla. Ekonomik sıkıntısı olmayan kolayca barınabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler