Aydın'da memurlar iş bıraktı

Aydın'da memurlar iş bıraktı

Birleşik Kamu – İş Konfederasyonu Aydın İl Temsilciliği, 7.Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyonun altında kalan zam kararının iyileştirilmesi için çağrıda bulunarak Aydın’da bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kamu Konfederasyonları Platformu, 9 konfederasyon temsilciliğinin katılımı ile Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda bir protesto gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde, 7.Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam teklifi açıklandı. Buna göre 2024 yılı için teklif edilen zam oranı revize edilerek 2 puanlık bir artış yaşandı.

Öte yandan 2025 yılı için ise revize edilen teklifte bir değişiklik meydana gelmedi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Aydın İl Temsilciliği önderliğinde bir araya gelen 9 konfederasyon, 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hükümetin sunduğu zam oranını kabul edilemez bulan İl temsilcisi Ali Demir, teklifin iyileştirilmesi gerektiğini aksi takdirde, 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna yetkili konfederasyon başvurma aşamasına geleceğinin altını çizdi.

“MEMURU VE MEMUR EMEKLİSİNİ YOKSULLUKLA BAŞ BAŞA BIRAKTILAR”

Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Aydın İl Temsilciği önderliğinde bir araya gelen 9 konfederasyon, yetkili konfederasyon ve hükümete seslendi. Söz konusu zam teklifinin enflasyon rakamlarının altında kaldığını bildiren Ali Demir, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının şaibeli olduğunun altını çizdi. Demir, “Hükümet, 2024-2025 yılları için dayattığı oranlarla memuru ve memur emeklisini açlık ve yoksullukla baş başa bırakmıştır. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaş zammı, yandaş sendika ile yapılan mutabakat ve TÜİK’in şaibeli enflasyon rakamları uyarınca değil, emekçilerin içinde bulunduğu derin yoksullaşma ve alım gücü kaybı dikkate alınarak yapılmak zorundadır” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM TALEPLERİMİZ BELLİ”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Aydın İl Temsilcisi Ali Demir, hükümetin belirlediği oranlar ile değil, günümüz şartları göz önüne alınarak, memur ve memur emeklisinin talep ettiği istekler göz önüne alınarak, teklifin revize edilmesini gerektiğini savundu. Demir ayrıca taleplerini de madde madde sıralayarak şunları söyledi;
“Toplu görüşmeler kapalı kapılar ardında olmamalıdır. Görüşmeler canlı yayınlanmalıdır”
“Hükümet, ekonomik krizi yok sayan anlayışından ve TÜİK’in enflasyon hesaplarında kullanılan oranlarla kamu emekçilerine zam yapmaktan vazgeçmelidir”
“Sendika özgürlüğünü sınırlayan %2 barajı kaldırılmalıdır”
“Tüm kamu çalışanlarının maaşları en az yüzde 115 oranında arttırılmalıdır. 2024-2025 yıllarında yapılacak zam oranları bu rakam üzerinden hesaplanmalıdır”
“Kamu çalışanlarına Ocak 2024’ten başlayarak aylık 10.000 lira barınma yardımı verilmelidir”
“Kamu çalışanlarının maaşlarıyla birlikte yapılan tüm ek ödemeler emekliliğe esas alınmalı ve tüm tutarlar emekli aylığına da yansımalıdır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler