AYDIN’DA KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON DURUM NE?

AYDIN’DA KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON DURUM NE?

Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan koronavirüs risk haritasında Aydın'da görülen olumlu düşüş dikkat çekti.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen COVID-19, Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldüğü. Bir yıldan uzun süredir ülke üzerinde ki etkisini sürdüren salgın nedeniyle on binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölüm sayıları nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında kısıtlamalar tekrar hayata geçirildi. Birçok işletmenin tekrar kepenk indirdiği, yüz yüze eğitime tekrar ara verildiği ve sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar uygulanmaya başladığı ikinci pandemi dönemi yaklaşık 5 ay sürdü.

Ocak ayında Türkiye'de başlayan aşılama süreci ile birlikte vaka sayıları azalmaya başladı. Olumlu düşüş nedeniyle 1 Mart tarihinden itibaren ülke genelinde kademeli normalleşme süreci başladı. 81 ilin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldığı süreçte, Aydın orta riskli iller arasında yer aldı ve kısıtlamaların birçoğu kaldırıldı.

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte vaka sayıları tekrar yükselmeye başladı. Günlük vaka sayısının 40 bini aşmasının ardından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar kapsamında birçok kısıtlama tekrar uygulanmaya başlandı. Nisan ayının ilk günlerinde toplanan kabinede alınan kararlar kapsamında, ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tekrar hayata geçirildi, eğitim-öğretimin birçok kademesinde uzaktan eğitime dönüldü. Ayrıca yayınlanan koronavirüs risk haritasında Aydın'ın da aralarında bulunduğu onlarca il 'çok yüksek' riskli kategorisine giriş yaptı.

Öte yandan, 13 Nisan'da başlayan Ramazan ayı ile birlikte Türkiye genelinde kısıtlamalar tekrar hayata geçirildi. Sokağa çıkma kısıtlamasının tüm Türkiye'de tekrar uygulanmaya başladığı sürecin ardından 26 Nisan'da 
tekrar bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı kabinesi, 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde tam kapanma uygulanmasını kararlaştırdı. Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 18 günlük süreci geçtiğimiz günlerde değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında görülen olumlu düşüşü açıkladı.

AYDIN'DA HARİTADA OLUMLU GELİŞME

Vaka sayılarının düşüşe geçtiği Aydın'da, koronavirüs ölüm haberleri bir bir gelmeye başladı. Salgının yayılma hızında görülen düşüş haritalara da yansıdı. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan ve bölgelerde koronavirüs vakalarının yayılmasının görülebilirliğini sağlayan harita, Aydın'ın birçok bölümünde maviye büründü. Vaka sayılarının yükseldiği bölgelerde kırmızılaşan harita, birçok bölgede mavileşmesiyle vatandaşları sevindirdi.

Haritada yaşanan düşüş vatandaşın dikkatinden kaçmadı. 24 Mart tarihinde daha çok kırmızı bölgenin bulunduğu harita, bugün (10 Mayıs) itibariyle adeta renk değiştirdi. Salgının kentin birçok bölgesinde düşüşe geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler