Aydın'da o mahallede harita kırmızı oldu

Aydın'da o mahallede harita kırmızı oldu

Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, mahallede artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle vatandaşları uyardı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen COVID-19, Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldüğü. Bir yıldan uzun süredir ülke üzerinde ki etkisini sürdüren salgın nedeniyle on binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölüm sayıları nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında kısıtlamalar tekrar hayata geçirildi. Birçok işletmenin tekrar kepenk indirdiği, yüz yüze eğitime tekrar ara verildiği ve sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar uygulanmaya başladığı ikinci pandemi dönemi yaklaşık 5 ay sürdü.

Ocak ayında Türkiye'de başlayan aşılama süreci ile birlikte vaka sayıları azalmaya başladı. Olumlu düşüş nedeniyle 1 Mart tarihinden itibaren ülke genelinde kademeli normalleşme süreci başladı. 81 ilin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldığı süreçte, Aydın orta riskli iller arasında yer aldı ve kısıtlamaların birçoğu kaldırıldı.

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte vaka sayıları tekrar yükselmeye başladı. Günlük vaka sayısının 40 bini aşmasının ardından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar kapsamında birçok kısıtlama tekrar uygulanmaya başlandı. Nisan ayının ilk günlerinde toplanan kabinede alınan kararlar kapsamında, ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tekrar hayata geçirildi, eğitim-öğretimin birçok kademesinde uzaktan eğitime dönüldü. Ayrıca yayınlanan koronavirüs risk haritasında Aydın'ın da aralarında bulunduğu onlarca il 'çok yüksek' riskli kategorisine giriş yaptı.

Öte yandan, kısıtlamalar 1 Temmuz tarihinde kaldırıldı. Turizm sezonunun da etkisiyle kısıtlamaların kaldırılması vatandaşlar ve esnaf tarafından mutlulukla karşılandı. Süreç ile birlikte 50 yaş üstü vatandaşlar ile sağlık çalışanlarının 3. doz aşı uygulamaları da başladı. 

MUHTARDAN KRİTİK UYARI

Aydın'da geçtiğimiz haftalarda yaşanan salgının yayılma hızındaki artış, haritalara da yansıdı. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan ve bölgelerde koronavirüs vakalarının yayılmasının görülebilirliğini sağlayan harita, Aydın'ın birçok bölümünde tekrar eden tehlikeyi gözler önüne serdi. Vaka sayılarının yükseldiği bölgelerde mavileşen harita, birçok bölgede kızararak vatandaşları endişelendirdi.

Haritada yaşanan yükseliş Efeler ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu dikkatinden kaçmadı. Mahallesinde haritanın son durumunu sosyal medya hesabından paylaşan Muhtar Taşçıoğlu, vatandaşları uyararak maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet etti. Taşçıoğlu, "Sevgili komşularım mahallemiz yüksek riskli bölgede yer almakta kendi sağlımız ve sevdiklerimizin sağlığı için lütfen maske mesafe hijyen kurallarına uyalım mecbur kalmadıkça evden çıkmayalım" dedi.

whatsapp-image-2021-09-03-at-21-03-30.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler