Vali Aksoy'dan açıklama

Vali Aksoy'dan açıklama

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kentte son günlerde vaka sayılarının yükselişe geçtiğini söyleyerek vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 14-20 Ağustos haftasına ait İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nı paylaştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan harita ile her 100 bin kişide 38,69 kişinin koronavirüse yakalandığının öğrenildiği Aydın'da bu hafta rakam 36,10'a düştü. Aydın, 2 hafta üst üste Türkiye genelinde en az vaka görülen il oldu.

Öte yandan, 2 Eylül Perşembe günü (dün) düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayan kişilerin sayısının arttığını belirterek salgın ile mücadelenin devam ettiğini hatırlattı.

"YARIN 20'NCİ SIRAYA DÜŞEBİLİRİZ"

Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından Aydın'da güncel vaka durumu merak konusu oldu. Konu hakkında Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıkamada bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kentte vaka sayılarının son günlerde artış gösterdiğini söyledi. Aksoy, "Aşılama konusunda bazen 7'nci, bazen 8'inci en iyi il konumunda oluyoruz. Sağlık Bakanlığımızın en son açıkladığı 100 bin kişiye düşen vaka sayısı haritasında en iyi il konumundaydık Aydın olarak ama son günlerde bizde de pozitif vaka sayılarında bir miktar artış var. 1'inci sırada olmamız rehavete kapılmamızı gerektirmiyor. Bugün 1'inci sıradayız fakat yarın 10'uncu sıraya, 20'nci sıraya düşebiliriz. Bu hassasiyeti herkesin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da taşıması lazım. Kurallara uyan, katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz" dedi.

"VİRÜS BİTMİŞ DEĞİL"

Koronavirüs ile mücadelede maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının önemine vurgu yaparak vatandaşları kurallara uymaya davet eden Aksoy, "Biz bunu her zaman söylüyoruz; maske, mesafe ve hijyen konusuna aynı hassasiyet ile devam etmemiz gerekiyor. Bir de aşılama konusu var tabii, sırası gelen herkesin aşısını olmaya özen göstermesini tavsiye ediyoruz. Maske takmaya ve sosyal mesafeye büyük özen göstermemiz gerekiyor. Virüs bitmiş değil, Sağlık Bakanlığımızca her gün Türkiye genelinde binlerce vaka açıklanıyor. Dolayısı ile bu konuda rehavete kapılmamak gerekiyor. Özellikle bütün kurallara herkesin titizlikle uyması önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler