Aydın'da öğrenci olmak

Aydın'da öğrenci olmak

Ege’nin tam merkezinde yer alan Aydın’da öğrenci olmak nasıl bir duygu? Zorlukları neler? Aydın’ı kazanan öğrencileri neler bekliyor? Tüm detaylara yazımda değindim.

Öncelikle Aydın’ı kazanıp buraya gelecek öğrenciler için en önemli konu barınma sorunu. Pandemiden önce oldukça uygun olan kira fiyatları artan enflasyon ile birlikte öğrencileri zorlayacak seviyeye ulaşmış durumda. Yurt ücretleri ise yine öğrencileri bekleyen en büyük sorunlardan bir tanesi diyebilirim.

Aydın’da öğrenci yurtlarını ziyaret etmeden önce kriterlerinizi iyice belirleyip ona göre karar vermeniz gerekiyor. Bunların en başında internet hızı, oda büyüklüğü, lokasyon, spor salonu gibi özellikler gelebilir. Unutmayın merkezden uzaklaştıkça ulaşıma harcayacağınız gider de artacaktır. Seçeceğiniz yurdun yorumlarını incelemek faydanıza olacaktır.

Genellikle ilk seneden sonra arkadaşlarınız ile eve çıkarak barınma için harcayacağınız gideri düşürebilirsiniz. Aydın butik bir şehir olduğu için evlerin metrekareleri de çok büyük değil. Bunu da göz önünde bulundurun.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi şehirden uzak ve yüksek bir lokasyonda bulunuyor. Üniversiteye yakın bir ev ya da yurt tutsanız dahi her gün okula yürümek pratikte pek mümkün değil. Okula çıkan minibüslere binerek hayli yüksekte bulunan üniversiteye çıkacaksınız. Minibüsler ders saatlerinde oldukça kalabalık ve bu öğrenci yoğunluğuna göre küçük kalıyor…

Öte yandan Ege’nin tam merkezinde yer alan Aydın’da yaşamak birçok tarihi ve kültürel yapıyı ziyaret edebilmek için büyük bir avantaj. Kuşadası, Didim, İzmir hafta sonları arkadaşlarınızla kafa dağıtmak için biçilmiş kaftan.

Aydın’ın öğrenciler için güvenli bir şehir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Nüfusun çoğunluğunun öğrencilerden oluştuğu bu şehirde, günün her saatinde dışarıda insan bulabilirsiniz. Merkezde bulunan mekânlar her zaman canlı bir halde ve öğrencilerin vazgeçilmez adreslerinden.

Üniversitenin içinde bulunan küçük bir AVM ve yemek yiyip, kahve içebileceğiniz restoran ve kafeler mevcut. Şehir merkezinde ayrıca başka bir AVM daha mevcut. Ancak yine de İzmir’de olduğu gibi her markaya ulaşmak bu şehirde çok mümkün değil.

Öğrenciler burada okurken genellikle çalışmayı da tercih ediyor. Kafelerde ya da tecrübenizin bulunduğu başka bir işte çalışmanız mümkün. Bu sayede okurken para da kazanabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler