Aydın'da okullar yüz yüze eğitime hazır

Aydın'da okullar yüz yüze eğitime hazır

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, kent genelinde bulunan okulların 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitime hazır olduğunu söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitimle ilgili net konuşmuş, "En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir." diyerek öğrenci ve velilere yüz yüze eğitim müjdesini vermişti.

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Ajans Aydın Gazetesi muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, il genelinde bulunan okulların 6 Eylül'de öğrenciler ile buluşmaya hazır olduğunu söyledi.

"OKULLARIMIZI HİÇ KAPATMADIK"

İl genelinde bulunan okulların pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçilmesine rağmen kapılarını kapatmadığını, yüz yüze eğitime hazır olduklarını söyleyen Okumuş, "Biz zaten daha önceden başladık çalışmalara, başından beri, uzaktan eğitime geçildikten sonra, hiç kapatmadık okulları, telafi eğitimleri yaptık, hazırlıklarımızı yaptık. Ufak tefek eksikleri varsa okulların onlarında tamamlanması talimatını arkadaşlarımıza verdim, inşallah 6 Eylül'de tüm okullarımız eğitim-öğretime hazır hale gelecek. Bakım, onarım ve talimat işleri var tabii, bunlarda okullar açılana kadar arkadaşlarımız tarafından tamamlanacaktır. 

Güçlendirme yapılan okullarımız var, onlarla ilgili de planlamamızı yaptık, bu okullardaki öğrencilerimiz inşaatlar bitene kadar başka okullara aktarılacak. Gerekirse ikili öğretim yapılacak bu süreçte. Bu şekilde eğitim-öğretime inşallah 6 Eylül'de hazır şekilde başlayacağız" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ, VELİLERİMİZ VE BİZLER TELAFİDEN MEMNUNUZ"

Fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun şekilde planlanan; öğrencilerin yaz tatilini verimli şekilde geçirmesinin amaçlandığı telafi eğitimlerinde başarıya ulaştıklarını belirten Okumuş, "Telafi eğitimlerimiz öğrenciler açısından çok verimli oldu, faydalı oldu. Çocuklara özellikle psiko-sosyal destek açısından faydalı oldu. Ağırlıklı olarak çocukları eğlendirdik, oyunlara dönük olarak, onların moral ve motivasyonlarını yükseltmeye dönük olarak faaliyetler yapıldı. Bunun dışında tabii akademik eğitimde yapıldı. Hem bizler hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz süreçten memnun" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler