Aydın'da okullarda alınacak önlemler açıklandı

Aydın'da okullarda alınacak önlemler açıklandı

Aydın Valiliği, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı içerisinde okullarda alınacak koronavirüs önlemlerini açıkladı.

Aydın Valiliği, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı içerisinde okullarda alınacak koronavirüs önlemlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos Perşembe günü düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklama ile 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının yüz yüze olarak 6 Eylül'de başlayacağını açıklamıştı. Salgın sürecinde uzaktan eğitim sistemi ile sürdürülen eğitim ve öğretimin tekrar normale dönmesi vatandaşlar tarafından mutlulukla karşılandı.

VALİLİKTEN SIKI ÖNLEMLER

Okullarda yeni süreç, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Aydın'da da bugün itibari ile başladı. Bu kapsamda harekete geçen Aydın Valiliği, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucu hazırlanan 'Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi' çerçevesinde kent genelinde uygulanacak tedbirleri açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre;

  • Veliler ile diğer ziyaretçilerin, salgın döneminde okul bahçesi de dahil olmak üzere okul içerisine girişlerine izin verilmeyecek.
  • Okula girişin gerekli olduğu durumlarda ise okul yönetimleri tarafından HES kodları kontrol edilerek risksiz durumda olan ziyaretçilerin kabul edilmesi gerekmektedir.
  • 6 Eylül 2021 (Pazartesi) tarihinde okulların başlayacak olmasından dolayı okullarımızda çekim, yayın vs yapmak isteyen yerel veya ulusal basın mensuplarımız, 'Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ kapsamında okul bahçeleri de dahil okullara alınmayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler