AYDIN'DA RAMAZAN ÖNCESİ KORKUTAN KALABALIK

AYDIN'DA RAMAZAN ÖNCESİ KORKUTAN KALABALIK

Ramazan ayının başlamasına bir gün kala alışveriş yapmak isteyen Aydınlılar çarşı ve pazar alanlarına akın etti.

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan sağlık ve şükür ayı Ramazan'ın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak. 11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan, 2020 yılında olduğu gibi bu senede pandemi önlemleri altında geçecek. Ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulunacağı ay boyunca kafe ve restoranlar paket servis olarak çalışacak. 

Öte yandan, artan vaka sayıları sonrası yarın toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin Ramazan ayı için ek tedbirler alması gündemde.

AYDINLILAR ÇARŞI VE PAZARLARA AKIN ETTİ

Ramazan ayı öncesinde alışveriş yapmak isteyen Aydınlılar, çarşı ve pazar alanı gibi bölgelere adeta akın etti. Kademeli normalleşme sürecine orta riskli iller arasında giriş yapan fakat artan vaka ve virüs kaynaklı ölümler nedeniyle çok yüksek risk seviyesine çıkan kentte tedbirler arttırılmış, yüz yüze eğitim birçok kademede sonlandırılmıştı.

Ramazan ayı öncesinde kent genelinde oluşan kalabalık vatandaşın tepkisine neden oldu. Birçok vatandaş tarafından "İğne atsan yere düşmez" olarak yorumlanan bölgelerde zaman zaman maske ve sosyal mesafe kurallarının ihmal edilmesi dikkat çekti. 

Birçok esnaf ise oluşan kalabalığa rağmen yeterince iş yapamadıklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2021-04-12-at-16-12-14.jpeg

whatsapp-image-2021-04-12-at-16-12-14-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler